Parasits Externs Gossos

3 Tipus de Poteccions per Gossos contra puces, paparres i mosquits

D’insectes / paràsits externs que poden afectar als nostres gossos n’hi ha de diferents tipus. En aquest article només tractarem els 3 més habituals. Qualsevol dels que mencionarem poden provocar greus malalties als nostres gossos, fins i tot poden arribar a provocar la mort de l’animal.

Per aquest motiu, i també per evitar molèsties als nostres estimats animals, parlarem de 3 Tipus de Proteccions per Gossos contra puces, paparres i mosquits. L’educació del gos i el seu benestar sempre està a les nostres mans. La informació és molt important per donar a conèixer tot el que podem fer pels nostres animals. Per això, a Prozovalls ens encanta ajudar a propietaris i animals.

Paràsits externs més habituals: Quins són?

+ Mosquits

mosquits

Els mosquits són uns dels insectes que poden picar, molestar i complicar la salut dels nostres gossos. De mosquits que poden afectar a la salut de la nostra mascota n’hi ha varies espècies.

Entre d’altres, podem trobar els que són més coneguts, els “Flebotomos”. Aquests són els transmissors de la temuda Leishmaniosis Canina. Una malaltia que pot afectar el nostre gos externament i també internament, poden provocar la mort de l’animal si no es detecta a temps.

 


+ Puces

Puces

Les puces són uns insectes que infesten el cos dels nostres animals. Es multipliquen molt ràpidament i podem dir que la majoria de les que té no es veuen. És per tant que, quan veiem una puça al nostre gos o gat podem donar per fet que en tindrà més o moltes més.

Per aquest motiu cal realitzar tractaments preventius, ja que un cop està infestat ens n’adonem quan la infestació ja és bastant gran. Evitar-ho està a les nostres mans. En casos d’infestacions molt greus, recomanem visitar un professional veterinari per tal que pugui fer la prescripció d’una pastilla Bravecto, si s’escau.

Podem veure informació sobre les afectacions de les picades de les puces als gossos prement l’enllaç anterior.


+ Paparres

Paparres

Aquest és un tipus de paràsit que moltes vegades, en els gossos de casa, afecten individualment a la nostra mascota. És a dir que no són sempre grans infestacions sinó que moltes vegades hi pot haver un únic individu afectant la nostra mascota. En aquests casos pot resultar més difícil de trobar i per tant resulta molt important prevenir aquest tipus de parasitacions.

A més, la paparra pot provocar (de la mateixa manera que altres insectes) greus problemes de salut al nostre animal. En un article anterior ja vam parlar de les possibles conseqüències de la picada de les paparres en gossos.

 


Quan protegir als nostres gossos de puces, paparres, mosquits,…?

Temperatures altes puces, mosquits i paparres

És més que conegut que, els paràsits externs (és a dir aquests insectes) són més actius durant les estacions de l’any més caloroses. Hem de tenir en compte la zona a la qual habitem per tal de saber quan poden augmentar l’activitat i, per tant, poden picar més activament als nostres animals.

En qualsevol cas, tant les diferents marques com els professionals, recomanen protegir a la nostra mascota durant tot l’any amb la utilització d’un o més mètodes de protecció per gossos, com els que podrem llegir a continuació.

Aquests sistemes, igual que qualsevol altre, no tenen una efectivitat del 100%. Com podrem veure, la combinació de diferents d’aquests mètodes augmentarà aquest percentatge però mai podrà eliminar totalment les possibilitats que el teu animal tingui puces, paparres o que sigui picat per mosquits. Reduir aquestes probabilitats està a les nostres mans. Com més protecció, menys possibilitats que el teu animal contragui una malaltia transmesa per paràsits externs. Consulta amb professionals per saber quina opció o quina combinació és l’òptima en cada cas.

3 Tipus de Proteccions per Gossos contra Puces, paparres i mosquits

Hi ha diferents opcions per a protegir a les nostres mascotes. En aquest cas tractarem les opcions més habituals de protegir als nostres gossos contra els paràsits que hem estat comentant (a més de molts altres).

A continuació, volem parlar de les opcions més habituals. Aquests antiparasitaris es poden utilitzar individualment o combinar-los (utilitzar-los alhora) per tal de potenciar els seus efectes i protegir de manera més segura a les nostres mascotes.

+ Pipetes per Gossos

Pipetes per a Gossos

Amb unes dosis concretes tenint en compte el pes de l’animal, podrem desparasitar externament als nostres gossos i ajudar-los a prevenir les picades de tot tipus de paràsits. Aquests antiparasitaris poden actuar com a repel·lents de puces, paparres i mosquits. Sempre caldrà revisar les composicions i les especificacions per a saber contra quins paràsits actuen. No totes les pipetes serveixen per tot. La informació és essencial per utilitzar les adequades en cada cas. Pots deixar un comentari a aquest article i preguntar-nos sense compromís. Sempre busquem el millor per a la teva mascota i per la felicitat dels propietaris.

Existeixen pipetes per gossos de diferents marques i amb diferents composicions, per la qual cosa cada pipeta està pensada per un objectiu o diversos objectius concrets.

+ Collars Antiparasitaris per Gossos

Collars Antiparasitaris per a Gossos

Collars amb insecticides, també n’hi ha que són naturals, que ajuden a prevenir les infestacions i picades. Amb durades variables que poden anar dels 6 als 8 mesos de protecció pels animals.

Com podem imaginar, són diferents les marques que disposen de collars antiparasitaris per gossos. Aquests són de composicions diferents però amb els objectius pràcticament iguals. Una molt bona opció per combinar amb les pipetes i prevenir, entre d’altres, la picada del mosquit de la leishmània(o “flebotomo”).

+ Pastilles internes (amb prescripció d’un veterinari/a)

Pastilles Bravecto per a Gossos

Les pastilles, com poden ser les Bravecto, són òptimes i molt funcionals en casos de grans infestacions al cos dels nostres gossos. L’animal l’ha d’ingerir en el format òptim per a ell, que dependrà del seu pes.

Un cop consumida, aquesta pastilla ajudarà a matar qualsevol puça, paparra o paràsit que piqui al nostre gos. Aquesta és una de les opcions d’antiparasitaris més efectives, sobretot la pastilla Bravecto, en casos d’infestacions greus de puces i paparres.

El producte acostuma a funcionar per sang de l’animal, és a dir que l’insecte pica i al contactar amb la sang de l’animal es veuen afectades pel poder insecticida de la pastilla. Un funcionament molt senzill i alhora molt efectiu.

 

Tens qualsevol dubte? Contacta amb nosaltres i t’assessorarem!

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *