descans de les mascotes

Descans de les Mascotes – Què hem de tenir en compte?

De la mateixa manera que passa amb els humans, el descans de les mascotes és realment molt important. Els animals tenen unes hores necessàries de descans. De la mateixa manera hem de saber que els seus cicles de son són diferents dels nostres.

Així doncs, resulta molt important no despertar als animals, no molestar-los mentre dormen i aportar tot el necessari perquè el gos o gat pugui dormir de la millor manera possible.

En aquest article volem explicar-te les conseqüències d’un mal descans dels nostres animals.

# Per què és tan important el descans dels nostres gossos o gats?

Descans dels gossos

+ Possibles molèsties

El lloc de descans del nostre gos és molt important que sigui còmode. La comoditat de cada gos varia segons les seves preferències, la seva mida/pes, i la seva edat.

Així doncs, en gossos de races grans (normalment a partir de 30kg), és important proporcionar una zona tova de descans per evitar l’aparició de durícies als colzes i a les potes de darrere. (posar foto)

Una zona tova també ens ajudarà a evitar condicions més greus, com poden ser els higromes/bursitis, que són condicions molt difícils de controlar un cop apareixen.

En gats o gossos geriàtrics, és molt comú l’aparició de degeneracions articulars (artrosis). Un matalàs ben tupit o d’un material viscoelàstic, ajudarà molt a controlar el dolor en aquestes articulacions i a proporcionar un bon descans. Així com ens ajudarà a aïllar-los del fred i la humitat, que són enemics totals de l’artrosi.

Els cadellets, sobretot a l’hivern, són molt propensos a patir fred. Com a conseqüència, poden patir una baixada de defenses, pel que és important que la superfície damunt de la qual descansi, proporcioni un bon aïllament del fred.

+ Gos o gat de mal humor, inestable, desequilibrat anímicament,…

Els animals tenen estats d’humor. Moltes vegades es veu amb els gossos on queda demostrat que tenen estats anímics. El fet de descansar de manera inadequada o inapropiada i tallar el seu cicle de son pot afectar negativament l’estabilitat de l’animal.

Mal humor, agressivitat, desequilibri anímic,… poden ser algunes de les conseqüències de descansar malament.

Gos enfadat

+ Energia insuficient

De la mateixa manera que descansant recuperem l’energia, no fer-ho implica no tenir aquesta energia o aquesta recuperació. Per aquest motiu no descansar farà que els nostres gossos o gats es vegin perjudicats en l’àmbit energètic.

Els animals necessiten energia per viure el seu dia a dia amb total normalitat.

Energia pels gossos

+ Mal funcionament de l’organisme

Quan descansem els humans, el nostre cos actua i treballa realitzant moltes funcions necessàries per a nosaltres. Doncs el mateix passa amb els nostres animals. Les mascotes necessiten, entre d’altres, descansar bé per tal que el seu organisme treballi de la manera esperada.

Un mal descansar farà que el cos treballi malament i per tant serà perjudicial per gats i gossos.

+ Ansietat/Malestar

Anar maldormit pot ser un causant d’ansietat o malestar del nostre animal. Per això, aquest és un motiu més pel qual hem d’oferir totes les eines possibles per tal que gossos i gats reposin com es mereixen.

Necessites ajuda? Volem oferir-te els nostres coneixements per ajudar-te amb els teus animals. 

Amb això podem saber algunes de les seves necessitats o els motius pels quals interessa que els nostres gossos i gats puguin descansar adequadament. Ara bé, que hem de tenir en compte per tal que l’animal descansi?

# Ajuda als animals a descansar adequadament – Productes pensats específicament pel seu descans

Anteriorment hem pogut llegir els problemes que poden provocar el fet de no descansar a les nostres mascotes. Així doncs que el nostre objectiu ha de ser el d’aportar tot el necessari perquè el nostre gos o gat descansi de la millor manera possible.

Això ho aconseguirem amb els productes pensats pel descans de gossos i gats.

També resultarà molt important el lloc, la il·luminació, i tenir en compte el seu cicle de la son.