Esports per a gossos, tot un món de possibilitats…

Fer esport amb el teu gos és una bona manera d’aprofitar el temps junts, i també, de vetllar per la seva salut. L’exercici físic és absolutament necessari per al benestar del nostre gos, no sols estimula la seva ment i el seu cos, sinó que a més enforteix la relació i el vincle entre l’humà i l’animal.

S’aproxima el final de l’any i és hora de fer balanç i crear bons propòsits per a l’any pròxim…

Per què no fer esport amb regularitat i a més gaudint amb el teu gos?

Lluny de ser una moda, els esports canins no són activitats dedicades exclusivament als gossos, la veritat és que requereixen d’una gran implicació per part de l’amo.

Els esports per a gossos són tot un món de possibilitats…

Vols conèixer-los? Continua llegint i descobreix els esports canins que et vam mostrar a continuació per a esbrinar quin és el que millor s’adapta a tu i a la teva mascota.

 

 
AGILITY: És un dels primers tipus d’exercici que vénen al capdavant si parlem d’esport per a gossos. Creat l’any 1978 com una distracció per als intermedis de la prestigiosa exposició canina «Cruft»s» a Londres. És com una variant canina de les proves d’equitació i, de fet, el seu creador era un aficionat a les proves hípiques.

CANICROSS: va aparèixer a França i té el seu origen en els esports de tir skijöring i bikejöring. És una espècie de carrera de camp a través (cross *country) en la qual el gos, unit al seu company humà mitjançant una línia de tir, tira d’aquest en les superfícies planes o empinades.

DISCDOG O DOGFRISBEE (DISC PER A GOSSOS): Aquest esport caní, amb competicions per tot el món, va començar amb el simple joc del frisbee entre el gos i el seu humà. En el dogfrisbee professional, també anomenat discdog, es tracta de molt més que de portar el disc de tornada. Existeixen diferents variants de llançaments i trucs que tant el gos com el cuidador aprendran per a realitzar una rutina de freestyle.

FLYBALL: En una espècie de carrera de relleus, en la qual sis equips competeixen entre si. ha de travessar quatre tanques d’obstacles fins a aconseguir una màquina llança pilotes que ha d’activar amb les seves potes. A continuació, ha d’atrapar la pilota en l’aire amb la boca i tornar a l’inici passar el relleu al següent gos del seu equip. El primer equip que aconsegueix totes les pilotes guanya.

IPO: L’esport caní més antic que existeix i remunta el seu origen en la formació per a gossos de treball. Es divideix en tres categories: rastreig, obediència i defensa i protecció. És un esport molt exigent, tant per al gos com per a la seva guia.

MONDIORING: Esport caní reconegut per la FCI en 2015. Va néixer com un esport de força per a gossos de servei. Abasta tres disciplines: obediència, agilitat i protecció.

OBEDIENCE: es tracta d’una comunicació reeixida i un treball en equip excel·lent entre el gos i el cuidador. Al llarg de les diferents activitats, han de demostrar que confien l’u en l’altre i que es complementen com a equip mitjançant una comunicació fluida.

RAL·LI OBEDIENCE: no és una variant del obedience. És un esport en el qual gos i guia han de passar caminant per un circuit marcat amb senyals. Encara que moltes d’activitats són semblants a les del obedience, es complementen amb exercicis del agility en els quals es requereix coordinació, rapidesa i destresa. Aquest esport permet premiar i motivar al pelut amb elogis i fins i tot snacks, la qual cosa el converteix en un esport ideal per a principiants perquè veuran resultats molt aviat.

DOG DANCING O EL FREESTYLE CANÍ: La base és una coreografia creada pel company humà i desenvolupada per ambdós (humà y gos) partint d’exercicis bàsics d’obediència, moviments i trucs enllaçats entre si.DOCK DIVING O DOCK JUMPING: Té el seu origen als Estats Units, i es tracta que el gos salti el més lluny possible des d’una plataforma que està a seixanta centímetres de la superfície d’una piscina d’aigua. Molt divertit i espectacular. L’esport per a gossos és més que una activitat física. Inclou diversió, moviment, esforç intel·lectual, competició, educació i interacció social.

ESPORTS DE TIR PER A GOSSOS (*BIKEJÖRING, *SKIJÖRING I MÚIXING): Fa referència a l’arrossegament de carruatges, i englobem diversos tipus d’esports per a gossos com el *bikejöring, el *skijöring o el múixing (arrossegament de trineus). El gos utilitza la força per a arrossegar a persones sobre esquís, bicicletes, trineus o carruatges, ja sigui sol o en equip. Una bona condició física i una gran força són indispensables.

CERCA I RESCAT DE PERSONES: es tracta “només” de salvar vides… per tant una bona capacitat de cerca i, sobretot, un correcte comportament social del gos amb les persones és la clau.

MANTRAILING I RASTREIG: Aquest esport es basa en l’ús del sentit de l’olfacte. La diferència entre el mantrailing i el rastreig, és que en el rastreig el gos ha de seguir una pista en el sòl, mentre que en el mantrailing es guia per una olor determinada que ha deixat enrere el traçador.

 

HERDING, PASTURATGE ESPORTIU: És el pasturatge però enfocat a l’esport i no al treball. Consisteix a demostrar les habilitats del pastor (guia) i el seu gos per a moure bestiar. Aquest esport va sorgir cap al 1800 a Nova Zelanda No és l’esport caní més popular però és molt interessant per als qui gaudeixen de les activitats a l’aire lliure i tenen gossos pastors.

TREIBBALL: És un esport per a gossos competitiu i de reforç positiu que es va originar a Alemanya i es va crear una competició autoritzada en 2008. Es basa en el fet que el gos ha de portar Vuit boles d’aproximadament 45 a 75 cm que es col·loquen en forma de triangle a una cleda que en aquest cas és una meta, com si d’un ramat d’ovelles es tractés, dins d’un període de temps establert, generalment al voltant de 15 minuts.

Ara que ja coneixes els esports canins més populars, Quin creus que és el millor esport per al teu gos?

Diuen que el que no es mou, s’estanca: l’exercici és tan important per als gossos com per als humans, atreveix-te a provar alguna activitat al costat del teu gos i tots dos sortireu guanyant en salut-. A més conreareu una relació sana i creareu un fort vincle.

I com sempre us animem a compartir-ho amb els vostres amics! Ja sigui compartint el link o bé a les xarxes socials així també ells gaudiran dels consells per a les seves mascotes.

 

 SEGUEIX-NOS A LES XARXES PER A MANTENIRTE AL DIA DE LES NOVETATS !