Gos-daigua-espanyol

Gos d’Aigua Espanyol – Raça – Característiques i Consells pel seu Benestar

Aquest cop volem encaminar un article a parlar sobre una raça de gos, que en aquest cas serà el Gos d’Aigua Espanyol. Un gos que té els seus orígens a Andalusia (tot i que hi ha diferents històries sobre el seu origen) i que en moltes ocasions ha estat “utilitzat” aprofitant les seves característiques mentals i físiques.

Podem dir que aquesta raça és mitjana, ja que habitualment aquests gossos pesen entre 14 i 22 kilograms. També podríem dir que l’esperança de vida habitual és d’aproximadament 12 a 14 anys.

# Característiques de la Raça

Gossos-daigues-Espanyol

 • Com ja hem indicat, és un gos originari d’Espanya (en concret d’Andalusia), pel que moltes vegades se l’anomena gos d’aigua espanyol (“Perro de Agua Español” -> PDAE). En qualsevol cas, i segons on llegim hi ha diferents hipòtesis o històries sobre la seva procedència (pots llegir més sobre la seva història clicant aquí).
 • És un animal molt enèrgic i que necessita una activitat diària bastant elevada.
 • Una altra de les seves característiques, és que té un caràcter excel·lent. És un gos amb un equilibri mental òptim, que també és molt proper i afectuós. A més, és alegre, valent i treballador.
 • Com ja hem indicat, els gossos d’aigua són de raça mitjana.
 • El seu pelatge és molt característic. Un gos amb el pèl llarguet i arrissat, que ja per si sol causa simpatia.
 • Té unes capacitats d’aprenentatge que poden arribar a sorprendre. Un gos intel·ligent que sempre cuidarà de les persones que comparteixen vida amb ells.
 • Tenen molta paciència però cal evitar estressar-los excessivament.
 • Per molt que els gossos d’aigua tenen un pèl molt vistós, no en deixen anar! És a dir que, de tant en tant haureu de fer una visita a una perruqueria canina. Aquest tipus de pelatge pot tenir un problema de nusos, per tant posar-l’ho en mans de professionals pot ser la millor opció. Pots contactar amb nosaltres i t’ajudarem amb el que necessitis.
 • Aquesta raça disposa de diferents colors del pelatge: negre, beige, marró o blanc. També pot combinar alguns dels colors indicats anteriorment.
 • Mides aproximades del gos d’aigües espanyol: Mascles (Alçada: 44 a 50 cm/Pes: 19 a 22 kg) – Femelles (Alçada: 40 a 46 cm/Pes: 14 a 19 kg).
 • Pot suportar bastant bé les temperatures (tan altes com baixes).

# Quines feines ha fet el Gos d’Aigua habitualment

Per la seva constitució física i per les seves capacitats moltes vegades s’ha utilitzat el gos d’aigua com a animal de treball.

 • Gossos bombers.
 • També treballa amb els cossos de policia.
 • Pastors.
 • Per a la pesca.
 • De caça.
 • Gos de guarda.
 • Protecció d’espais.

I més actualment també s’està fent servir com a acompanyant en: agility, senderisme, esports d’aigua,… i altres activitats que es realitzen com a hobbie/feina amb gossos.

# Consells per cuidar-l’ho de la millor manera possible

Gos-Daigües-espanyol

És important socialitzar molt amb els gossos d’aigua espanyols. Són bastant tancats amb altres animals i persones que no coneixen. Un cop coneixen a les persones i altres gossos, el seu espectacular caràcter farà la resta. Amb això evitarem problemes que en moltes ocasions es poden solucionar com poden ser la sobreprotecció, ser territorials, reservats,…

Activitat, activitat i activitat: sempre aconsellem mantenir ocupat a aquesta raça tant en l’aspecte físic com el mental. Són gossos enèrgics i alhora molt intel·ligents, no podem deixar perdre aquestes característiques i a més hem d’ajudar a cobrir les seves necessitats per tal que l’animal sigui feliç.

Com ja hem dit en una de les seves característiques, caldrà visitar a un professional per tal que cuidin del pelatge del gos d’aigua. Mantenir el seu pelatge en bon estat és imprescindible per a la salut de la teva mascota.

Cal administrar pinso de qualitat, sobretot durant la seva etapa de creixement. Els cadells de raça mitjana tenen unes necessitats específiques que podran obtenir gràcies al consum d’un pinso Premium. Quan sigui adult, haurem de passar a un pinso de gossos adults orientat o apte per a gossos de races mitjanes.

# Vols un gos d’aigua espanyol? Segueix els següents consells

Sempre recomanem buscar gossos a protectores o altres espais en els quals hi ha molts animals que necessiten una llar.

En cas que busquis a criadors, assegura’t que és un criador amb tots els papers en regla. Sempre cal treballar amb persones dedicades al sector de manera professional i que alhora et puguin respondre a totes les teves consultes i dubtes.

Pensa en moltes de les característiques de la raça i en si el teu estil de vida et permet cobrir les seves necessitats. Com ja dèiem, són gossos que requereixen llargues passejades i activitat cada dia. Al mateix temps, necessiten socialitzar per tal que els seus instints per naturalesa no facin que sobreprotegeixi i sigui desconfiat.

Per tant, una bona feina des de cadell i contínua ajudarà al fet que el teu animal sigui més sociable, fidel, tranquil,… un gos equilibrat de cap a potes.

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *