perro border collie en transportin

Gàbia de transport, ensenya fàcilment al teu gos a gaudir-la…… ? ??

KONG t’ajuda a ensenyar al teu gos a romandre tranquil a la seva gàbia!

?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?   ?  ?   ?   ?   ?

 

Com

? Per que crea una associació positiva entre el teu gos i la seva gàbia.

Perquè fer-ho

Doncs perquè una gàbia, proveeix de seguretat als gossos i a més ajuda a construir conductes a casa…

A més la gàbia t’ajudarà en moltes situacions, tant a casa com fora; per viatjar de forma segura al cotxe, per anar al veterinari,, per deixar-lo descansar tranquil quan tens visites, com refugi per moments que no li agraden (focs artificials, tempestes…)

En poques paraules… ?

Volem que a base de crear/repetir una rutina, ajudis al teu gos a sentir-se segur i convertir la seva gàbia en el seu cau.

Gairebé tothom que té un gos a la família, té un KONG, sinó es el teu cas a Prozovalls en trobaràs. Si ja teniu un, com ja sabreu, el KONG no és només una joguina, i pot ser utilitzat per lluitar contra l’avorriment, l’ansietat per separació, per mastegar… Avui parlarem de l’ús del KONG com eina per ajudar a l’entrenament de teu gos amb la permanència a la seva gàbia.

En primer lloc, parlem de perquè entrenar la permanència del teu gos a la gàbia. Una de les raons, és per ajudar-los a sentir-se segurs quan no estem a prop. Els gossos tenen tendència a avorrir-se quan estan sòls i una de les conductes que afloren amb l’avorriment es la tendència a la destrucció per mastegament, el que pot ser una conducta molt perillosa pel gos (donat que pot arribar a ingerir qualsevol objecte perjudicial)

També es molt important que el teu gos tingui un lloc segur, vaja, un cau!! Un lloc on se senti segur, confortable I pugui relaxar-se. La gàbia pot proveir aquest espai I aquesta sensació de seguretat necessària.

Quan volem entrenar la permanència del gos a la gàbia, el nostre objectiu es crear una associació positiva amb la gàbia. Podem fer-ho emprant un KONG farcit. En aquest punt es molt important que el teu gos tingui el KONG adequat, i que sigui segur per deixar-li. Si no estàs segur de si el KONG que tens és l’adequat, asegurat aquí.

Per començar a entrenar la permanència a la gàbia, el gos ha de conèixer prèviament el KONG, i saber com treure el menjar d’allà dins. Per més informació de com farcir el KONG revisa això.

Utilitza el KONG en les vostres rutines diàries, per donar-li el menjar, de manera que s’acostumi abans de començar l’entrenament. A tenir en compte…la gàbia del teu gos ha d’ésser de la mida adequada per al teu gos. A la teva botiga de confiança t’ajudem a escollir el més adequat si vens amb la teva mascota. I ara sí, ja tens tot el necessari per començar l’entrenament!

Vet aquí el procediment… ?

Per començar l’entrenament, el KONG ha d’estar farcit d’alguna cosa que al teu gos li agradi molt… (idees)

Amb el KONG a la mà, guia al teu gos fins la gàbia, fes que es tombi i llavors li dones el KONG.

ULL!! ?  La CLAU aquí es deixar la porta de la gàbia OBERTA.

Si el gos surt de la gàbia, treu-li el KONG (de forma amable, i si es segur fer-ho (eviteu enfrontaments)) Si li heu tret, torneu a guiar-lo a la gàbia i repetiu el procediment, deixant sempre la porta OBERTA.

Poc a poc associarà que quan està a la gàbia obté un deliciós KONG. També pots alimentar-lo a la gàbia amb la porta oberta, de forma que s’habituï a entrar i sortir. Poc a poc associarà que allà només passen coses bones!

Un cop, veiem que el gos es troba còmode recolzat a la seva gàbia menjant-se el seu KONG, podrem començar amb la fase de tancament de porta. Quan comencis a fer-ho, serà per períodes de temps MOLT CURTS, de forma que el gos no s’estressi, i poquet a poquet hauràs d’incrementar el temps.

Un cop més, KONG preparat, guies al teu gos a la gàbia, el tombes i quan comenci a menjar, tanca la porta uns 15-20 segons, obre la porta i felicita al teu gos (no cal molta festa, per tal de que segueixi a dins de la gàbia). Si està còmode gaudint del seu KONG, repeteix, deixant una mica més de temps (no vulguis córrer massa, pot ser contraproduent, recorda que és un procés que requereix de molta paciència). Hauràs d’anar repetint aquest procés fins que puguis deixar la porta tancada per uns quants minuts. Si en qualsevol moment veus que el teu gos està frustrat o una mica estressar, potser has anat massa ràpid per al teu gos, torna uns quants passos enrere fins al punt on el teu gos estava còmode.

Aquest mètode hauria de funcionar amb gossos de qualsevol edat, mida o raça.  Tingues en compte que depenent del gos, pots necessitar més o menys entrenament per sentir-se còmode a la gàbia.

?  La CLAU es assegurar-se de que al gos li encanta el KONG abans de començar l’entrenament.

Has d’ésser constant, i continuar intentant-lo a banda dels entrebancs. Tingues paciència, l’objectiu final valdrà la pena!!

RECORDA: ?  ?

Has de treballar tenint en compte la tolerància del teu gos.

Evita generar frustració, i estrès…ha d’ésser un joc i divertit.

?  No el forcis mai a entrar, o romandre a la gàbia per la força.

Si realitzes correctament l’entrenament, en un temps el teu gos gaudirà de romandre a la seva gàbia i fins i tot et sorprendràs perquè començarà a anar-hi a descansar allà per sí sol.

Si vols anar més enllà en l’ensinistrament de la gàbia, et recomanem a l’experta Susan Garret, té un programa “Crate Games” que és exclusiu de jocs per entrenament de gàbia,  molt interessant i divertit!

??  T’animes amb aquesta aventura? ?  ? 

Etiqueta’ns en xarxes si vols compartir la vostra experiència amb nosaltres, estarem encantats de seguir-vos!!

I com sempre us animem a compartir-ho amb els vostres amics! Ja sigui compartint el link o bé a les xarxes socials així també ells gaudiran dels consells per a les seves mascotes.

 SEGUEIX-NOS A LES XARXES PER A MANTENIRTE AL DIA DE LES NOVETATS !