parella passejant amb gos per la neu

Gossos i neu: consells per a protegir-los del fred i gaudir del passeig hivernal!

Passejar en la neu amb el teu gos pot ser una experiència molt divertida, però hauries de tenir en compte alguns aspectes, pel benestar i seguretat de la teva mascota.

Si estàs pensant a fer una passejada amb el teu gos per zones nevades… prepara el seu kit de neu! Com? Si, si…

Vols saber més…?   Continua llegint!!

1_KIT DE NEU BÀSIC

Aigua, abric, protectors de coixinets, tovallola… Protegir-se enfront del fred evitarà qualsevol refredat típic d’hivern o qualsevol altre problema derivat del fred.

Molt important: en primer lloc, tingues en compte que no totes les races són iguals, algunes assimilen millor les baixes temperatures que unes altres.

És convenient protegir la pell i pèl del gos davant el fred, i especialment si aneu a la neu amb fred extrem.

Pots ajudar el teu gos a mantenir la seva temperatura corporal amb un bon abric impermeable.

 

Suggeriment: els gossos perden la major part de la calor corporal a través dels coixinets de les potes, les orelles i el tracte respiratori. Per tant, hi ha un límit en la quantitat de calor que proporcionarà un suèter o una jaqueta.

 

A més, tingues en compte que hi ha gossos que necessiten major protecció:

❄ Gossos fredolics

  Gossos de pèl curt

  Gossos sensibles

❄  Cadells

❄  Gossos majors

❄  Gossos malalts

Ull, generalment, són els gossos de raça petita els que més cures i prevenció necessiten.

2_EVITAR QUE PUGUI PERDRE’S

En un sòl cobert de neu ensumar i seguir un rastre d’olor els resulta molt més difícil als gossos. Per això, controla-li i intenta no perdre-ho de vista durant els teus passejos per la neu. És convenient que encara que vagin identificats amb microxip, portin collaret i xapa identificativa amb dades de contacte…i si realment sou grans aficionats a la muntanya…una magnifica opció per a evitar perdudes són els collarets GPS.

3_PREPARA I CUIDA ELS SEUS COIXINETS

El fred igual que ens succeeix a nosaltres resseca la pell…perquè el mateix efecte produeix en els nostres gossos i més encara les seves potes que estan en contacte directe amb el sòl. Moltes vegades se’ls fan esquerdes grans i doloroses en els coixinets.

Per aquest motiu, és necessari tractar-les abans i després del passeig hivernal. Per a grans passejos sobre la neu, podem usar protectors per a coixinets amb parafina o cera antilliscant. I després de finalitzar la visita nevada hem d’hidratar i reparar els coixinets de les seves potes amb una suau crema que li calmarà dels arraps i relliscades.

D’altra banda, sapigueu que la sal que s’escampa sobre la neu també és dolenta per a ells. Alguns gossos també intentaran llepar-se les potes, la qual cosa indica que el gos està acumulant boles de neu i trossos de gel entre els dits dels peus que podrien estar causant-li dolor… intenteu assecar-les-hi bé amb una tovallola, tant de tant en tant com en acabar el passeig.

També existeixen botes per a gossos, que poden donar-li la protecció necessària i evitar que la sal s’acumuli entre els coixinets descoberts, causant irritació. Si optes per aquesta opció, deixa que el teu amic pelut s’acostumi als peücs a poc a poc prèviament a la teva visita a la neu. Encara que les botes poden ser una excel·lent solució per a protegir les potes del teu gos, és possible que descobreixis que no li agrada usar-les i que acostumar-se li porti algun temps.

 

gos ala neu amb ulleres
gossos a la neu amb abric

 

4_EVITA QUE MENGI NEU

Cada any moren molts gossos a causa d’enverinament per anticongelants altament tòxics.

Hem d’estar molt atents a això perquè els anticongelants tenen una olor i sabor agradable que pot ser molt atractiu per als nostres gossos.

Però com impedir que mengi neu? Molt fàcil!

No juguis a llançar-li boles de neu a mode de pilota, la seva resposta natural serà caçar-les i en aquest procés pot empassar neu. Porta millor una joguina anb la que jugueu habitualment com ara el Puller per exemple…

Porta aigua per al teu gos. Mai t’oblidis d’una cosa tan essencial com l’aigua que ens hidrata, d’aquesta manera evitaràs que mengi neu per a calmar la seva set.

5_ASSECA-LI BÉ EN ARRIBAR A CASA/COTXE

Encara que li protegeixis amb roba per a gossos és possible que tingui la pell i el pèl humits. Si veus que tireta o té fred, asseca-li bé tant el cos com els seus coixinets amb una tovallola o si és possible, amb assecador i aire temperat per a donar-li calor.

Després del passeig és possible que et sembli que està ensopit, deixa que recarregui les piles amb una ració del seu menjar i aigua fresca…amb el passeig i joc en la neu haurà gastat més energia de l’habitual.

 

mujer secando perrito con secador
perro yorkshire secado con toalla

 

COM DETECTAR EL FRED EN GOSSOS… PARA ATENCIÓ ALS SENYALS!

Els gossos poden sentir fred passat un llindar de temperatura, que dependrà, com hem dit, de la grandària i pelatge de l’animal. Podem observar uns certs signes que indiquen fred en els cans, entre els quals es troben els següents:

 Tremolors.

 Postura encorbada.

❄ L’animal vol tornar ràpid a casa.

❄ El gos no es relaciona de manera normal amb altres gossos o el seu propi entorn durant el passeig.

 Si és necessari, posa-li un abric: els més còmodes són aquells abrigats a l’interior i amb exterior impermeable, per a evitar que l’animal acabi xopat després del passeig.

Suggeriment: Llegeix el nostre article:  Com puc saber si fa massa fred per al meu gos?

COM SABER SI LI AGRADA LA NEU?
noia i gos jugant a la neu

La forma en què el teu gos reacciona davant la neu pot dependre de molts factors, per exemple:

 Si la diversió i la curiositat li guanyen al fred.

❄ Experiències positives prèvies amb la neu.

❄ Com li animes i presentes la neu al teu gos.

Tingues en compte que el més important és protegir el teu gos de la congelació i la hipotèrmia. Les temperatures inferiors a 0 graus Celsius poden causar hipotèrmia o congelació.

SENYALS QUE EL TEU GOS ESTÀ INCÒMODAMENT FRED:

 Ploriqueig.

❄ Tremolors.

❄ Sembla ansiós.

❄ Reduir la velocitat o detenir-se.

❄ Cerca un lloc càlid per a excavar i refugiar-se.

 

Suggeriment: evita exercitar al teu gos a l’aire lliure a primera hora del matí o al vespre. El moment òptim serà el migdia quan el sol i la temperatura estan al punt més alt.

 

Ara sí, ja tens tots els nostres consells per a gaudir d’un gran dia en la neu.

A què esperes per a gaudir-ho amb el teu pelut?

Etiqueta’ns en xarxes si vols compartir la vostra experiència amb nosaltres, estarem encantats de seguir-vos!!

 

I com sempre us animem a compartir-ho amb els vostres amics! Ja sigui compartint el link o bé a les xarxes socials així també ells gaudiran dels consells per a les seves mascotes.

 

 SEGUEIX-NOS A LES XARXES PER A MANTENIRTE AL DIA DE LES NOVETATS !