Pinso La Trufa i Il Tartufo per a Gossos i Gats

La Trufa Canina és una marca que disposa de moltes referències per alimentar a les nostres mascotes de manera complerta i equilibrada. Destaca per la qualitat dels ingredientes utilitzats, el poder nutricional i per la transparència de l’etiquetatge dels seus pinsos.

Des de la marca no volen modificar ni editar l’etiquetatge per tal de fer creure coses que no són. Hem de saber que per llei l’ordre dels ingredients es descendent (de més a menys). Hi ha moltes marques que juguen amb això i separen cereals o ajunten ingredients càrnics per posar aquest ordre segons els interessos i per tant pel marketing.

Des de la Trufa no estàn a favor d’aquest tipus d’actes i per tant disposen d’un etiquetatge de pinsos totalment transparent i realista.

# Característiques a destacar de la marca de pinso La Trufa Canina

Des de la Trufa Canina sempre destaquen certs aspectes que per a ells són essencials. Des de fabricar o formular un pinso fins al fet de seleccionar l’aliment adecuat per a les nostres mascotes.

 • Els ingredients:

  la qualitat d’un pinso es pot mesurar en gran part a la qualitat dels ingredients, a la procedència dels mateixos i a la realitat de l’etiquetatge. Aquest últim, sense deixar-nos manipular amb els desglossaments d’ingredients,….
  Com ja hem indicat, en un etiquetatge de pinso han d’aparèixer els noms comuns dels ingredients. Aquest estàn ordenats de més quantitat a menys. és a dir en ordre descendent.
  És important fixar-nos en lo genèrics o específics que són aquests ingredients.
  Algunes marques juguen amb això per tal d’etiquetar els seus pinsos segons els interessos de la gent i tenint en compte el que més pot ajudar-los a vendre. És per això que el pinso La Trufa sempre fa servir la mateixa política i desglossa els ingredients per igual sense tenir en compte els interessos de la gent.
  Un dels temes que hem de tenir en compte és que el mencionat ordre d’ingredients es fa avans de fabricar el pinso (el pes que posen al sac) però después de ser tractats aquests ingredients poden canviar d’ordre.
  És per això que moltes marques, per exemple, juguen amb les carns fresques. Aquesta carn ha de deshidratar-se i passat aquest procés es redueix considerablement la quantitat. Això provocaría que baixés avall a la llista d’ingredients però a l’etiquetar-se com a carn fresca apareixen més amunt.

  Des de la marca destaquen l’importància de buscar els ingredients deshidratats en lloc de frescos. D’aquesta manera sabem que avans de fer el pesatge de la carn (per exemple) aquesta ha estat deshidratada i per tant l’etiquetatge és molt més realista.
  També hi ha moltes marques que separen els cereals amb l’intenció de que aquests apareixin més avall a la llista (marketing d’ingredients). Hi ha marques que per parlar del moresc separen moresc en:

  • moresc.
  • gluten de moresc.
  • fibra de moresc.
   Per tant aquest moresc (genèric) baixa posicions al ser més específic (separar-l’ho en 3). D’aquesta manera hi ha molts pinsos amb molt contingut en cereals que tenen com a ingredient principal (segons etiquetatge) la carn quan en realitat hauria de ser el moresc (seguint amb l’exemple).

A nivell d’ingredients també indiquen que parlen de noms reals d’ingredients, entenedors i concrets. També evitant la utilització de subproductes.
Per últim parlen de que el número d’ingredients no implica que un pinso sigui millor o pitjor. Un pinso ha de tenir uns nutrients determinats i no és necessari tenir una llarga llista de matèries primes per a obtenir-los.

 • Els additius:

  la Trufa no utilitza additius de color, olor ni saboritzants als seus productes. Amb això redueixen possibilitats de que els gossos o gats pateixin efectes secundaris pel simple fet de millorar (únicament) l’aspecte físic del pinso. D’un sac a un altre del mateix pinso hi pot haver diferències de tonalitat i això no vol dir que sigui pitjor. En aquest cas implica la no utilització de colorants.
  Per tant hi ha molts factors (com l’època de recollida, el torrat del cereal,..) que poden provocar aquesta diferència de tonalitat. Això parla a favor del pinso la Trufa ja que vol beneficiar a la mascota en lloc de deixar al client content pel simple color de l’aliment.

 • Les proteínes hidrolitzades:

  als pinsos hi ha moltes proteínes presents. Algunes d’elles poden provocar intol·leràncies o al·lergies als nostres animals. És per això que des de la marca hidrolitzen algunes d’aquestes proteínes per evitar els efectes adversos que aquestes poden provocar als nostres gossos o gats. A l’hidrolitzar o trencar la proteína aquesta no afecta als gossos o gats en sentit negatiu i per tant és assimilada a la perfecció pels animals.

# Productes del pinso La Trufa Canina

La Trufa Zero:

Aquesta gama de pinso ofereix moltes referències adaptades al tamany del gos i a les seves necessitats. Disposa de diferents gustos amb l’intenció de que qualsevol gos o gat el pugui consumir i disfrutar.

Amb això es pretén satisfer a gats i gossos i cubrir totes les seves necessitats.

Algunes de les característiques d’aquesta gama són:

 • Millorar el sistema inmunitari dels animals: amb el conjunt de nutrients dels que disposa el sistema inmunològic es veu beneficiat. És important ajudar a les defenses de l’animal per tal d’evitar patologies i millorar la seva qualitat de vida.
 • Ajudar a les articulacions: els condroprotectors ajuden a les articulacions i cartílegs de les nostres mascotes. Amb això ajudem als animals a reduir dolors i a millorar el seu moviment. Amb el pas dels anys els dolors poden augmentar i aquesta dieta de gran qualitat els ajudarà a avançar en el seu dia a dia.
 • Pell sana i pelatge brillant: la qualitat de la pell i el pèl del gos és un símptona de qualitat de vida de l’animal i de que aquest està sa. És per això que La Trufa treballa a favor de l’animal i millorar el “brillo” i el tacte del pelatge. A la vegada ajuda a millorar la qualitat de la barrera cutània de l’animal. Això ajuda a reduïr efectes de certs problemes dèrmics o caigudes de pèl.
 • Millorar la salut digestiva: els ingredients utilitzats i la qualitat d’aquests ajuden a millorar el sistema digestiu dels animals. En la seva composició trobem ingredients que ajuden a la flora intestinal i permeten assimilar millor els nutrients presents.

Il Tartufo:

Aquesta és la gama més alta de la que disposa actualment la marca. Conté altes quantitats d’ingredients d’origen animal amb el que s’obtenen nutrients essencials pel benestar de les nostres mascotes.

Amb aquesta alimentació podem trobar diferents productes, també sense cereals o grain free. Adaptat a les necessitats de les nostres mascotes segons dimensions, edat o fins i tot certs problemes.

Els objectius de la marca sempre són els mateixos però milloren la qualitat del producte incrustant més carn en els seus pinsos. Obviament si amb La Trufa Zero milloravem el sistema inmunitari, les articulacions, la pell, el palatge, la salut digestiva,… amb aquestes referències obtindrem els mateixos resultats però de manera més eficient.

Ademés, amb el pinso il Tartufo aconseguirem que els nostres gossos quedin satisfets, saciats i que desitjin tornar a menjar aquest pinso.

La seva palatabilitat, és a dir gust i olor, està assegurada. Els gossos són carnívors per naturalesa i la Trufa ha intentat buscar la combinació perfecta d’ingredients. Hem de tenir en comtpe que una dieta 100% de carn no sería adecuada pels gossos ni gats actuals. No sería una dieta equilibrada ni complerta. Tindrien manca de certs nutrients i per tant no disposarien de l’esperança de vida habitual dels gossos o gats domèstics.