Canicross

Què és el Canicross? – Tot el que cal saber sobre aquest esport

El canciross és una disciplina esportiva que es practica conjuntament amb una persona i un gos. Consisteix en recórrer corrent una distància determinada, aconseguint que el gos sempre vagi per davant del corredor.

Aquesta parella va unida, des de la cintura del corredor/a fins a l’arnès del gos, mitjançant una corda o línia de tir.

És un esport que cada dia té més seguidors i seguidores. Hi ha competicions en l’àmbit nacional i internacional. De fet, a la nostra empresa hi ha diferents persones que el practiquen i competeixen en l’àmbit estatal.

Per a practicar aquesta disciplina, de la mateixa manera que passa amb qualsevol esport, cal disposar del material i la preparació pertinent. Per aquest motiu volem proposar la lectura d’aquest article.

… Comencem …

# D’on vé el Canicross? Origen d’aquesta disciplina esportiva

Mushing

El Canicross va sorgir gràcies a les necessitats d’entrenament d’una disciplina com és el trineu o carro de tir amb gossos. Aquesta és una disciplina que es practica a l’hivern i que s’acostuma a practicar sobre la neu. Un esport en la que els gossos estiren un trineu comandat per una persona.

Les necessitats d’entrenament en situacions de falta de neu, sobretot, van obligar a buscar alternatives. Una d’aquestes va ser el Canciross, córrer lligat al teu gos. També en van sorgir d’altres que després destacarem (bikejoring, scooter,…).

Aquest és el seu origen i actualment s’ha convertit en una disciplina molt practicada i gaudida per la gent del nostre país.

En altres països el Canicross s’ha convertit en esport nacional.

# Com començar a practicar Canicross?

Como començar amb el Canicross

A continuació volem detallar unes pautes bàsiques per a poder començar a practicar aquest meravellós esport:

* El corredor ha de disposar d’uns coneixements i capacitats mínimes esportives

Com és lògic, cada persona que vulgui practicar un esport cal que disposi d’una preparació o capacitats esportives mínimes.

Cal evitar començar a córrer i fer-ho lligat a un gos. Això només ens podria provocar accidents no desitjables. Per aquest motiu us recomanem tenir una coordinació òptima en córrer en solitari i posteriorment començar a practicar lligat del teu gos.

* Gos amb uns mínims de disciplina

Els gossos han de disposar d’una disciplina adequada. En aquest sentit ens referim a les capacitats de creure dels nostres animals.

És important que el gos sàpiga rebre instruccions i actuar en conseqüència. Arrencar, parar, girar,… són algunes de les ordres que es donen als nostres animals.

És possible que al principi tant gos com corredor no tinguin molts coneixements però a poc a poc els aniran adquirint.

* Conèixer al gos amb el qual practicaràs Canicross

El caràcter de l’animal és un dels aspectes que cal conèixer. L’estrès, l’agressivitat,… són actituds que cal prevenir i tractar.

Cal tenir en compte que moltes vegades hi ha grans quantitats de gossos en un mateix espai. Controlar el caràcter de l’animal l’ajudarà. Alhora, ajudarà a la parella a treure millors resultats i rendiment durant la competició.

* Disposar del material adient i òptim per practicar-lo

A continuació podreu llegir informació sobre els materials necessaris per a la pràctica d’aquesta disciplina. El que sempre recomanem és la utilització del material adient per a fer-ho. Utilitzar altres materials pot resultar perillós pel gos o pel corredor.

Per aquest motiu cal utilitzar tot el que la gent especialitzada en aquest esport ens recomana.

Per aquest motiu, volem detallar de manera correcta tot el que necessites per començar.

# Material necessaris per a la pràctica esportiva

Material Canicross

El que volem fer és detallar el just i necessari per practicar Canicross de manera totalment segura.

La qualitat dels productes no cal que sigui la millor des del minut 0. Simplement hem de tenir en compte el què necessitem.

A partir d’aquí podeu buscar-ho a les nostres botigues o on cregueu que podeu trobar-ho.

* Arnès del gos

Els arnesos de Canicross són especials. Es col·loquen als gossos i s’utilitza perquè el gos estigui enganxat al nostre cinturó a través de la línia de tir. Alhora, ha de ser totalment còmode, ja que el gos ens estirarà.

Ha d’evitar provocar dolor, rascades, molèsties, incomoditat,… Com més qualitat millor. Hem de pensar que aquest és un dels objectes més importants per aquest esport, en el que el benestar i la salut de l’animal i la persona és el principal.

* Cinturó pel corredor/a

Un cinturó que s’adapta bé a la persona que el porta. Alhora, porta diferents adaptadors i espais de subjecció.

D’aquesta manera podrem utilitzar correctament una línia de tir i enganxar-nos amb el nostre gos.

* Línia de tir

Com ja hem indicat, hi ha unes corretges o, millor dir, línies de tir que connecten a la persona i a l’animal.

Aquesta es lliga al cinturó del corredor i a l’arnès del gos. Aquesta línia de tir ha de tenir unes mides i característiques concretes.

Per aquest motiu la informació és molt important. Una línia amb elasticitat i que disposa d’una molla per prevenir els moviments sobtats i les lesions.

* Proteccions

Una caiguda, de la mateixa manera que passa amb molts altres esports, la pot patir un principiant o un gran professional d’aquestes disciplines. Per aquest motiu recomanem utilitzar proteccions per garantir una correcta protecció en cas de caiguda.

En córrer sense ser estirat ja es poden patir caigudes, així que sent estirat per un gos augmenten aquestes possibilitats.

Utilitzar proteccions és una de les moltes recomanacions que oferim des de Prozovalls per tal de practicar adequadament aquest esport, el Canicross.

* Llança, només en el cas de Bikejoring

Només en els casos de Bikejoring caldrà utilitzar una llança. Aquesta ajuda a prevenir accidents, ferides, lesions i caigudes.

Una eina que preveu que la línia de tir s’enredi entre les rodes, els pedals,…

# Altres disciplines alternatives al Canicross

* Bikejoring

Bikejoring

Anar en bicicleta i que el gos estiri i corri al teu costat és una alternativa de l’esport de córrer juntament amb el teu animal.

Una opció molt adequada per a persones amants dels animals, la bici i l’esport.

Com ja saps, pots venir a les nostres instal·lacions per aconseguir la informació i el material que et fa falta per començar.

* Scooter

Scooter amb Gossos

Una altra alternativa a la bicicleta i al canicross. Una opció en la qual la persona serà més arrossegada que en altres disciplines.

* Carro o Trineu

Tiro Mushing

Un dels més vistos, vistosos i habituals. El carro, trineu o tir de gossos és una activitat que habitualment es realitza a la neu i que consta d’un trineu arrossegat per un grup de gossos que pot variar en nombre.

# Vols saber més sobre aquest magnífic esport?

A Prozovalls t’ajudarem i t’assessorarem en tot el que necessitis. Hi ha persones treballant que competeixen en alguna d’aquestes disciplines.

Vine i informa’t del que necessites.