Gatera o Safata Higiènica de Gats

Quina és la gatera o safata perfecta pel teu gat i on col·locar-la?

Els gats són una de les mascotes més independents que podem tenir a les nostres cases. Són uns animals que requereixen menjar, aigua i l’arena neta, a més de molt amor i afecció com qualsevol altra mascota.

En aquest breu article volem parlar sobre com ha de ser i on s’ha d’ubicar la gatera o safata d’arena del nostre gat. Resulta important saber com fa el nostre gat o els nostres gats les seves necessitats. D’aquesta manera podrem saber quina opció serà la més òptima, sigui una gatera coberta o una safata destapada.

Alhora, conèixer el seu caràcter serà important per saber on caldrà ubicar aquest objecte higiènic de gats.

Si visiteu qualsevol de les nostres botigues per a mascotes, podreu veure una gran varietat d’aquestes gateres i safates per l’arena dels gats; des de gateres tapades grans, petites, mitjanes,.. fins a safates destapades uniformes, amb uns costats més elevats,… i d’altres varietats.

Fins i tot trobareu safates d’arena de gats que es netegen automàticament.

# Com saber el tipus de gatera o safata que necessita el teu gat?

Gat Observant

El primer important es conèixer i haver observat prèviament al nostre gat. Un cop ho hàgim fet ens hem de contestar les següents preguntes:

1- Vol intimitat? Cal saber si busca la tranquil·litat o si pel contrari no l’hi molesta fer les seves necessitats davant de qualsevol persona o altre animal de la casa. Tenint això en compte decidirem per gatera tapada en aquells gats més tímids o safata destapada pels altres.

2- Tenir en compte com tapa les seves necessitats. Hi ha gats que tiren quantitats enormes d’arena a l’exterior de la safata. Si aquest és el cas del teu gat, has de buscar una safata alta o una gatera tapada.

3- Mirar si és un gat xafarder, poruc, si s’arrupeix al dormir,… per determinar si prefereix veure tot el que passa al seu voltant o desconnectar de la resta de coses per fer les seves necessitats. Tenint això en compte també podrem decidir-nos entre safata o gatera coberta.

# On col·locar aquesta safata o gatera?

Gat

La col·locació de la gatera o safata també influirà amb la comoditat del nostre gat. Aquesta ubicació també resulta important pel benestar de les persones que conviuen amb els animals.

Les ubicacions més habituals pels sorrals de gats són els banys, les terrasses o les eixides. Cal tenir en compte la higiene de la sorra, la higiene de l’espai i de la importància de la ventilació de l’habitació.

A més, cal tenir en compte tot el mencionat anteriorment per tal de seleccionar la millor opció. És important aconseguir que el gat pugui accedir a la gatera o safata quan ho necessiti. Per tant, si hi ha portes que poden estar tancades caldrà posar una porteta, o també anomenada gatera, per tal que l’animal pugui entrar o sortir quan ho requereixi.

És important netejar diàriament aquesta sorra per tal de prevenir la mala olor dels espais i alhora, evitar que l’olor d’orina molesti al nostre propi gat i no faci servir aquesta safata.

Tens alguna consulta? No ho dubtis i contacta amb nosaltres, t’ajudarem!

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *