Gossos a la Platja

Gossos a la Platja – Consells i Recomanacions + Platges Aptes

Abans d’anar amb els nostres gossos a la platja, és important que tinguem clars alguns conceptes. A més, us donarem uns petits consells perquè l’experiència pugui ser molt positiva. Per últim, us facilitarem un llistat de platges de Catalunya que admeten gossos.

De la mateixa manera que ens passa a nosaltres, els animals durant les èpoques més caloroses de l’any també poden passar molta calor. És per això que us volem donar eines perquè els animals, i en aquest cas els gossos, puguin tenir sistemes per refrescar-se.

Què us recomanem per anar amb els gossos a la platja?

És important conèixer alguns detalls sobre com hem d’actuar, sobre el que hem de fer amb l’aigua salada i la sorra que poden quedar-se a la pell i pèl dels gossos,… Per això us donem aquests petits consells i recomanacions perquè l’experiència sigui perfecte.

➡ Pensar que és un passeig més

Gossos jugant a la platja

Gossos jugant a la platja

El primer que hem de tenir en compte és que, per anar a la platja hem de pensar que anem a passejar, que anem a fer un tomb o que anem a jugar amb els nostres animals. És a dir que hem de prendre tot el que habitualment agafem.

Estem parlant d’alguna ampolleta o accessori per tal que l’animal pugui beure aigua, ja que l’aigua salada després veurem que no l’han de consumir.

També hem de pensar que hi haurà més gent i més animals, per tant hem de portar tot el que sigui necessari perquè la convivència sigui perfecte.

(Recomanació) Podríeu portar alguna joguina o pilota per fer gaudir als vostres gossos.

No podem descuidar els papers, les bosses de caques i tot el que calgui perquè la platja quedi neta d’excrements o qualsevol altre tipus de residus. Això ens porta a parlar del següent punt.

➡ Higiene, higiene i higiene

Doncs si, la higiene és una de les coses més importants quan la convivència entre animals i persones es fa tan habitual i, moltes vegades, amb números tan elevats al llarg del dia.

Com passaria en qualsevol PipiCan, hem de mantenir-ho tan net com ens agrada trobar-ho. Hem de pensar que la platja per gossos no deix de ser una platja a la qual a les persones ens agrada estirar-nos, banyar-nos i passar un bon dia. Que l’espai estigui net serà una de les característiques que ens permetran gaudir d’una estada ideal.

Per altra banda, com veurem més endavant, habitualment són els ajuntaments els que prenen la decisió de fer una platja per a gossos. Serà important demostrar a l’ajuntament que han pres una bona decisió, amb gossos a la platja on la higiene no és un problema i l’afluència de persones i animals és alta.

A més, hem de pensar que, qualsevol actuació no higiènica pot ser motiu de sanció, de la mateixa manera que pot passar a la via pública.

➡ Protegir-los de les radiacions

Òbviament, les radiacions poden ser un problema per als nostres animals. Poden ser més accentuades en aquells gossos de pèl curt o certs problemes.

Pot resultar necessari, o si més no molt important, el fet que l’animal estigui protegit del sol directe cada cert temps (amb un paraigua pel sol, per exemple) i també evitar el contacte directe a les hores del migdia.

➡ Gossos i l’aigua salada de la platja

Durant molt de temps no s’han portat els gossos a la platja sigui per prohibicions, per desconeixement o per la por que l’aigua salada pugui ser un problema per a la nostra mascota.

Hem de pensar que, de la mateixa manera que passa amb les persones, l’aigua salada pot tenir beneficis per la pell dels nostres animals. Hem de pensar que té certes propietats que en certs moments poden beneficiar la salut de la pell.

Per altra banda, seria interessant evitar, en mesura del possible, que el nostre animal begui molta aigua salada. Com podem imaginar, aquesta aigua pot provocar diarrees esporàdiques o vómits en moments concrets (com també ens passaria a nosaltres si féssim ingestes de l’aigua de platja).

Podríem dir que, si actuem de manera lògica, els gossos i l’aigua de la platja es poden barrejar perfectament.

➡ Rentar i treure la sorra i l’aigua salada

Un cop banyats a la platja, de la mateixa manera que ho fariem amb nosaltres, és important esbandir als nostres animals. Passar-l’hi un aigua al gos per tal que la sal i la sorra sen vagi del seu cos i no quedi ressec a orelles o altres parts habituals.


Potser també et pot interessar conèixer quins són els millors transportins per gossos grans, o per gossos petits, per tal de fer el viatge fins a la platja.


Platges Aptes per Gossos a Catalunya l’any 2018

Hi ha diferents webs que faciliten platges a les quals poder accedir amb els nostres animals. Nosaltres ens hem fixat amb el llistat que ens faciliten des de RedCanina (per veure el llistat només cal clicar aqui) per la seva fiabilitat amb els diferents hotels, apartaments i platges per gossos que tenen a la seva web.

El primer que volem indicar és que, previament us assegureu a través dels ajuntament pertinents sobre la realitat d’aquest llistat de platges que ens han facilitat. Els ajuntaments acostumen a ser els que permeten l’entrada dels animals a les platges, ja sigui habilitant un espai o fent-la completament apte pels nostres animalons. Per tant, us aconsellem que us assegureu i us informeu sobre la platja que voleu anar a través de l’ajuntament pertinent.

T’ha semblat útil? Afegiries alguna cosa? Has visitat alguna d’aquestes platges? Deix un comentari! Ens encantarà conèixer la teva opinió o experiència!