Gossos al veterinari

Gats i Gossos al Veterinari – Perquè portar-los quan són cadells o joves?

Aquesta qüestió sembla simple però resulta molt important pel benestar del teu animal. Fer cas a aquest article pot ser una gran solució per prevenir problemes de salut, de comportament,… dels gats i gossos al veterinari. També per altres animals.

Visitar el veterinari de ben jove, és a dir de cadell, resulta essencial. Alhora, també és important realitzar visites a una perruqueria canina i/o felina, o altres espais pel benestar dels animals.

Amb què es poden trobar els gats i gossos al veterinari?

Aquestes són les coses que acostumen a resultar més molestes pels nostres animals simplement en entrar a un veterinari. Òbviament, segons que calgui fer o tractar es poden trobar amb una situació de dolor (si per exemple se’ls posa una vacuna,…), por (segons experiències),…

Volem parlar sobre les visites al veterinari i sobre el que habitualment sentirà i notarà la nostra mascota.

# Moltes olors diferents

olor gossos al veterinari

Els animals, habitualment gossos i gats, són mascotes que reconeixen olors. Moltes olors de diferents gossos, gats,… poden resultar molestes pels animals.

Es poden sentir violentats, envaïts, incòmodes a causa de la presència de molts altres animals o simplement les seves olors.

A casa, les nostres mascotes estan sempre a gust gràcies al fet que habitualment conviuen amb les seves olors o les que elles mateixes reconeixen. Canviar d’espai a l’animal i alhora portar-lo a un lloc amb moltes olors els pot resultar molt desagradable.

Un dels motius pels quals cal visitar de ben jove el veterinari és per acostumar als animals a sortir de casa i a anar a espais que per qüestions naturals els poden resultar incòmodes.

# Incertesa sobre un espai on hi ha estats d’ànims diversos (estrès, por, …)

Alhora, els animals noten els estats d’ànim. És a dir que saben reconèixer si una persona o d’altres animals es troben tranquils, en un estat nerviós, d’ansietat,…

En un espai com un veterinari, habitualment, hi ha molts nervis, estrès, por, ansietat per part dels animals. Alhora, alguns propietaris poden estar nerviosos, preocupats, amb por per possibles patologies de la seva mascota,…

El conjunt del comentat anteriorment i aquest últim punt implica que els animals que visiten per primera vegada un veterinari poder veure’s estressats.

Si som capaços de convertir situacions que habitualment són desagradables o de neguit en situacions de tranquil·litat, benestar i bones experiències, el teu animal se’n veurà beneficiat.

Aquest tipus d’accions, resulten més fàcils en cadells. Quan són petits acumulen experiències. Una bona experiència al veterinari o a la perruqueria per a mascotes, els pot ajudar en el seu futur. Els pot ajudar a prevenir pors, sentiments desagradables,…

Què volem obtenir amb visites periòdiques i visites des de cadell al veterinari?

gats al veterinari

# Experiències positives

Ja hem dit amb què es poden trobar els nostres animals al veterinari. El que volem aconseguir és que qualsevol d’aquestes situacions acabi essent un moment neutre o positiu.

Hem d’ajudar a fer que el nostre animal se senti a gust o simplement que no es posi nerviós o neguitós al saber que aquella situació o aquell espai no sempre resulta negatiu per a ell.

Per això cal promoure situacions o experiències positives en aquests moments. Cal visitar a un veterinari amb bona mà amb els animals que, fins i tot, sigui capaç de transmetre benestar, tranquil·litat i felicitat a l’animal.

Hi ha molts cadells que es poden arribar a divertir en la primera visita al veterinari. Que poden acabar llepant la cara del veterinari. Aconseguir que ho visqui així sempre el pot ajudar a passar adequadament les visites, vacunacions,…

És per això que resulta tant important el nostre estat anímic i alhora actuar adequadament, sobretot, durant l’etapa de desenvolupament, d’aprenentatge,…

veterinari gossos

# Que no sempre una visita al veterinari sigui dolorosa

Si es porta per primer cop un gos d’adult al veterinari i alhora aquest pateix moments desagradables o dolor pot resultar molt negatiu. És a dir que la primera experiència els resulti agressiva, desagradable,… podem estar creant un precedent i convertir les visites al veterinari en una gran odissea.

Per aquest motiu recomanem que l’animal visiti al veterinari per a realitzar una simple visita, sense dolor. També que l’animal visiti la zona del veterinari simplement per anar-hi a buscar aliment, alguna joguina,… però que no se’l visiti.

Hem de donar a conèixer a la mascota que la visita al veterinari, és a dir totes aquelles olors i estats nerviosos, no són símptoma de dolor. Fins i tot podem arribar a aconseguir que resulti un moment positiu per a la nostra mascota.

Aquests són els motius principals pels quals recomanem portar gats i gossos al veterinari, sobretot quan aquests són jovenets, cadells,… ja que han tingut menys experiències i estan en etapa d’aprenentatge i d’adquirir respostes a les situacions que viuen.

T’ha resultat útil? Comparteix aquest article amb els teus!

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *