Gossos a l'Estiu

Recomanacions per cuidar als Gossos a l’Estiu

L’estiu, i les altres èpoques de l’any caloroses, poden ser un greu problema per als nostres gossos o altres animals.

Els animals ho passen molt malament quan les temperatures són molt elevades. En moltes ocasions no tenen la capacitat de decidir com millorar el seu dia a dia o el seu benestar.

És per això que en aquest post volem donar l’informació necessària per tal de poder ajudar als gossos, gats, o altres.

# Motius dels problemes dels gossos a l’Estiu

Gos XatoPer molts ja és conegut, però per molts altres no. Per aquest motiu volem explicar els principals motius que fan que els gossos ho passin realment malament en èpoques d’altes temperatures.

  • El panteix o el “jadeo” és quan els gossos treuen la llengua i aconsegueixen així regular la seva temperatura. Com més calor tenen més de pressa ho fan, però aquest sistema de refrigeració moltes vegades no és suficient. Aquest, però, no és l’únic sistema dels que disposa l’animal per a reduir la seva temperatura.
  • Les molles de sota les potes també serveixen per a reduir la seva temperatura corporal. A vegades, la combinació d’aquest sistema i l’anterior no és suficient i pot ser aquest el gran problema dels nostres gossos. Hem de fer tot el possible per a que l’animal no arribi a tal extrem i per tant hem d’evitar que pateixin un cop de calor.
  • A més, els gossos xatos (com per exemple els Carlins, Bulldog Anglès, Bulldog Francès,..) encara tenen més problemes per a respirar i panteixar.

Aquests són els motius principals pels quals la calor pot afectar tant als gossos. Hem d’ajudar-los. Proporcionar totes les eines i adequar l’espai per a evitar aquest tipus de problemàtica tant habitual.

# Possibles solucions o prevenció. Com pots ajudar al teu gos?

Volem donar unes pautes molt bàsiques per tal que el teu gos ho pugui passar millor durant aquests dies tan pesats per les altes temperatures. Sempre donem algunes idees però hi ha moltes més coses que poden ajudar al vostre gos.

# Les passejades

Passejades amb el gos

El primer que ens agrada recomanar és que les passejades han de ser limitades en temps i s’han de realitzar en hores on les temperatures no són extremes.

  • Horaris: és important aprofitar les primeres i les últimes hores del dia. Aquests són els horaris més recomanats per a passejar l’animal. Això és deu que a primera hora del dia les temperatures encara han de pujar i per tant serà una de les millors opcions pensant en la salut del gos. Per altra banda les últimes hores del dia també poden ser molt adequades, ja que és quan les temperatures ja han baixat.
  • Temps de passejada: hi ha situacions en les quals resulta impossible treure el gos en les hores que hem comentat anteriorment. Sigui o no el cas, recomanem que els animals no estiguin massa estona fent exercici o passejant sota les altes temperatures. És millor poc i sovint que una gran passejada sota el sol extrem.

Respecte a les passejades també podríem incorporar les recomanacions de portar aigua per refrescar a l’animal o per administrar en cas que tingui calor i/o set. També evitar grans caminades sobre l’esfalt, ja que pot danyar les molles o coixinets de les potes,…

Les passejades han de ser durant les hores del dia on les temperatures són més baixes.

# L’alimentació i l’aigua

Sobre aquests dos aspectes hem de ser molt lògics i actuarem de manera correcta.

  • Sobre l’alimentació: hem de saber que en aquestes èpoques de l’any l’animal no requereix tant aliment com per exemple a l’hivern. Això el pot portar a menjar menys però les dosis diàries les hauríem de seguir administrant. L’estrès per les altes temperatures porten a menjar menys a les mascotes. Si aquest cas és molt brusc i l’animal menja molt poc recomanem visitar al teu veterinari de confiança. Com ja sabeu, disposem de veterinari a Valls, a la nostra botiga del polígon.
  • L’aigua: d’aigua n’han de tenir de neta en qualsevol moment del dia. Si la tenen en un bol, aquesta pot ser renovada vàries vegades al dia. D’aquesta manera estarà a una temperatura més adequada i a la vegada tornarà a estar en bones condicions higièniques. Els animals han de disposar d’aigua sempre que la necessitin.

Altres opcions és la de connectar un abeurador automàtic a una mànega per tal que la renovació sigui continua.

L’aigua ha d’estar a disposició del gos durant tot el dia.

# La zona de descans

La zona en la qual els gossos passen moltes hores del dia també ha d’estar adaptada a l’animal i a les seves necessitats.

Cal permetre que disposi d’un espai en el qual apartar-se del sol directe. És a dir un lloc on l’animal pugui gaudir de l’ombra.

Aquest espai ha de disposar de l’aireació requerida pels gossos. Per anar bé hauria de tenir rotació d’aire per tal de renovar-lo i evitar les altes temperatures dins d’aquest.

És important revisar l’animal en tot moment per saber què podem millorar per tal d’afavorir-l’ho i millorar la seva qualitat de vida.

Adapta l’estança de l’animal per tal d’evitar altes temperatures en el seu interior.

# Raspallar als gossos

Respatllar al teu gos

El pèl és una cosa que també cal tenir en compte a l’hora de cuidar del nostre estimat gos.

Raspallar als gossos és una tasca indispensable pel benestar de l’animal.

En realitzar aquest manteniment, aconseguim eliminar el pèl mort de l’animal. De no fer-ho pot actuar com a barrera i per tant evitar que l’animal pugui disposar de la transpiració necessària. A més, fent-hi, ajudarem a l’animal a mudar i a disposar de la capa ideal per l’estiu.

No fer-ho pot provocar molèsties a l’animal o altres problemes que poden arribar a ser més greus.

Inverteix uns minuts raspallant al teu gos per tal d’ajudar-lo.

# No deixar al gos tancat dins del cotxe

Un problema o mala praxi que habitualment escoltem (fins i tot per les notícies de la televisió) és el fet de deixar a l’animal dins del cotxe.

De la mateixa manera que donem les anteriors recomanacions, volem indicar que s’ha d’evitar deixar a l’animal dins del cotxe.

A l’interior d’un vehicle es poden donar temperatures extremadament altes i poden provocar fins i tot la mort de l’animal.

Evita deixar a l’animal dins del cotxe, pot arribar a provocar la mort de la teva mascota.

# Piscines i/o platges per a gossos

Gossos a l'estiu - Nadar els pot ajudar

Les piscines i/o les platges poden ser una gran opció per ajudar a l’animal a gaudir i a reduir la seva temperatura corporal.

A moltes masies o cases podem veure piscines en les quals habitualment hi ha gossos nadant. Òbviament recomanem la supervisió d’un adult per tal d’evitar que l’animal s’ofegui i evitar també altres problemes.

Per altra banda hi ha moltes platges tant a Catalunya com a altres llocs en les quals podem portar al nostre gos. Aquest tipus d’informació la podem trobar realitzant una cerca a través dels buscadors d’internet. Hem d’intentar revisar la fiabilitat del lloc per tal d’evitar problemes.

En el cas de les platges cal tenir sempre en compte de no abusar, ja que el tipus d’aigua pot arribar a representar un problema per a la pell del gos.

Un bany pot ser una gran eina per a reduir la temperatura corporal del teu gos.

# Productes d’Aqua CoolKeeper i altres marques

Productes Aqua CoolKeeper per a gossos

Els productes d’Aqua CoolKeeper per a gossos i per a gats poden ser una eina molt eficient per ajudar als animals.

Uns articles pensats expressament per a reduir la temperatura corporal de les mascotes.

Collars, bandanes, arnesos, vestits i mantes són les peces que trobaràs i que disposen de poder refrigerant. Són una eina molt utilitzada fins i tot durant les passejades, durant els viatges o mentre l’animal està per casa.

Aqua CoolKeeper disposa d’un sistema innovador que s’activa amb l’aigua i dura 5 dies. Un cop desactivat es pot tornar a activar altra vegada.

Els productes d’Aqua CoolKeeper ajudaran a reduir l’excés de temperatura del cos del teu gos, gat,…

Ens agrada destacar que sempre pot faltar informació. Qualsevol aportació serà benvinguda i si s’escau, l’adjuntarem al post.

Un cop més volem agrair el temps invertit llegit l’informació que facilitem.

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *