Acana i Orijen al Buit – Desmuntant el Mite

Aquest cop us volem parlar d’un aspecte que genera, a vegades, inquietud als clients. Us parlarem de l’envasat al buit dels pinsos d’Acana i Orijen, que com podreu comprovar és un mite o llegenda.

L’aparença d’aquests sacs de pinso és, en algunes ocasions, d’envasat al buit quan en realitat no és així. Òbviament, quan el client té un sac a les mans que no té l’aspecte del buit tendeix a pensar que no està bé, que està obert o que no es manté correctament.

En aquest primer moment cal saber que aquests aspectes no tenen res a veure en la qualitat del pinso que es troba a l’interior dels sacs. Com veurem més endavant, l’aparença d’envasat al buit es deu únicament a condicions atmosfèriques.

Els pinsos d’Acana i Orijen mai estan envasats al buit, per molt que el seu aspecte ens sembli indicar-ho.

En vols saber més? Doncs ara mateix aprofundirem en el tema.

# Què fa que els pinsos d’Acana i Orijen semblin envasats al buit?

Com ja hem explicat una mica més cap amunt, els pinsos d’Acana i Orijen no estan mai envasats al buit per molt que visualment ho semblin.

El fet d’estar més o menys compactat no afecta la qualitat del pinso del seu interior. És simplement una combinació de factors que faran que el pinso sembli o no comprimit.

La marca disposa d’un procés d’extracció d’aire, com moltes altres marques, i aquest no és el responsable de deixar els sacs amb aparença d’estar envasats al buit.

Són 2 fenòmens atmosfèrics els que, principalment, ens fan creure en aquesta llegenda o mite. A continuació els detallarem.

# 1 . La pressió de l’aire

Per a poder explicar com pot afectar la pressió als sacs de pinso d’Acana i Orijen, utilitzarem una imatge que ens ha facilitat el distribuïdor nacional d’aquests productes.

Aquesta prova es basa en la utilització d’una ampolla plena d’aire. Aquesta ampolla ha estat tancada amb aire al seu interior a una altura elevada (imatge 1). Seguint amb la mateixa ampolla, i sense obrir-l’ha, s’ha baixat a la meitat de l’alçada i s’ha fet una segona foto. Finalment, s’ha baixat fins a nivell del mar i s’ha fet la tercera foto que podem observar.

Com podem veure a les imatges, la mateixa ampolla amb el mateix aire al seu interior s’ha comprimit a mesura que ha baixat d’alçada. Podem observar l’ampolla totalment comprimida quan ha arribat a nivell del mar.

Amb aquest petit i senzill exemple podem parlar i tractar el tema de la pressió i la seva relació amb l’aparença dels sacs de pinso, tant d’Acana com d’Orijen.

La fàbrica d’ambdues marques es troba aproximadament a 688 metres d’altitud respecte al nivell del mar. Com molts ja sabeu, la fàbrica es troba a Canadà, i per arribar al nostre país han d’enviar-ho amb vaixell, pel qual els sacs es porten fins a nivell del mar.

Tenint aquests coneixements sobre la marca i el que fa la pressió atmosfèrica, ja coneixem un dels motius d’aquesta aparença enganyosa que ens ofereixen aquests aliments canins i felins.

L’ampolla, o el sac, es comprimeix depenent de l’alçada i de l’aire que hi ha hagut al seu interior al ser tancat. Com és obvi, com més baixa és l’alçada, més aire hi ha a sobre dels objectes i per tant més pressió els afecta. Com a conseqüència, i seguint amb l’exemple, l’ampolla quedarà més comprimida.

# 2 . La temperatura

L’altre factor principal que hem de tenir en compte en aquest cas és la temperatura, i més concretament les diferències de temperatura que poden afectar els sacs i per tant comprimir-los.

En aquest sentit cal que tinguem en compte que la fabricació d’aquests aliments es realitza, com a mínim, a temperatures mitjanes. Un cop fabricats, aquesta temperatura es reduirà. Encara disminuirà més quan els sacs envasats surtin a l’exterior del magatzem o fàbrica que, com ja sabem, es troben a Canadà.

Per poder explicar aquest factor, utilitzarem, altre cop, dues imatges cedides per la pròpia marca. Veurem un “abans” i un “després” d’un sac que podrem comparar amb un caragol (per veure la seva alçada).

Aquesta primera imatge està presa just al moment d’haver fabricat i envasat el producte. Podem utilitzar la referència del caragol per tal de poder veure l’estat de compressió en el que es troba el sac. Hem de tenir en compte que en aquest moment l’aire de l’interior de l’envàs estava a temperatura mitjana.

En aquesta segona imatge podem observar el mateix sac quan s’ha tret a l’exterior de la fàbrica. Com podem imaginar, la temperatura interior de l’aire s’ha vist reduïda considerablement. Com a conseqüència, també s’ha reduït el gruix o el que aquest aire ocupa i per tant podem determinar que s’ha comprimit una mica.

Per entendre això és important conèixer que l’aire calent ocupa més espai que l’aire fred.

Els pinsos de les nostres zones, o pinsos de proximitat per a gossos i gats no acostumen a tenir aquest aspecte, ja que moltes vegades aquestes diferències de temperatura no són tant destacables i per tant no generen aquest fenomen amb la mateixa intensitat.

# Conclusió

La combinació dels dos factors comentats en aquest article (pressió i temperatura) i sumat al fet que no sempre s’extreu el mateix aire de l’interior dels sacs, fa que tant Acana com Orijen no sempre siguin iguals. En aquest sentit hi poden haver sacs que semblen estar envasats al buit o sacs que tenen un aspecte diferent.

Com ja dèiem, la marca no envasa al buit, ja que així ens ho han indicat i en cas que fos cert ho utilitzarien com un factor o una característica destacable per a la venda dels seus productes.

Per tant, l’aparença d’aquests sacs mai ha de preocupar al consumidor, ja que en cap cas afectarà la qualitat de l’aliment que trobarem al seu interior.

Tens alguna pregunta sobre el tema? No ho dubtis i contacta amb nosaltres o deix un comentari, et contestarem encantats!

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *