Alimentació per gallines de casa

Alimentació de les Gallines a Casa – Necessari per produir Ous de Qualitat

L’alimentació de les gallines a casa és un aspecte que cal cuidar per a obtenir uns ous de gran qualitat.

Són diferents tipus d’ingredients, matèries primeres o pinsos els que poden consumir.

En aquest breu article volem facilitar-vos la informació bàsica per tal que disposeu d’uns ous excel·lents i amb un gust, olor i color molt millor del que trobaràs a les grans superfícies comercials.

# Perquè és recomanable produir ous a casa?

Ous de gallines de casa

Quan consumim ous de grans superfícies, mai sabem com s’han alimentat les gallines que els han produït. Mai sabem el tipus de vida que han tingut i que seguiran tenint les gallines en qüestió i tampoc coneixem el seu estat d’estrès.

Aquests són alguns dels aspectes bàsics per tal d’obtenir ous de gran qualitat.

Quan ens preguntem pels motius pels quals recomanem tenir gallines ponedores a casa, aquesta podria ser la resposta:

  • Perquè sabrem el que mengen en tot moment i els podrem administrar alimentació natural.
  • Perquè sabem el tipus de vida que tenen i podem potenciar el seu benestar.
  • Perquè ajudarem a evitar l’estrès i per tant millorar la qualitat de la seva posta.

Aquesta podria ser una de les moltes respostes o uns dels motius que ens poden ajudar a prendre la decisió de tenir gallines ponedores a casa.

# Quin tipus d’alimentació podem oferir a les gallines de casa?

Com passa amb gran part de les mascotes i dels animals de granja, hi ha gran varietat d’aliments que es poden adaptar a cada espècie. En el nostre cas volem parlar de les diferents opcions que hi ha respecte a la tipologia d’alimentació.

És per això que us oferim aquest breu resum de les opcions més genèriques i habituals:

+ Fruites i Verdures

Habitualment, són moltes les persones que ofereixen fruites i verdures que ens poden haver sobrat del dinar o sopar o proporcionar-les senceres. Aquests aliments acostumen a ser sempre naturals i de qualitat. En la majoria d’ocasions potenciaran la qualitat de vida i l’alimentació de les gallines.

D’aquesta manera les ajudarem a produir uns ous de qualitat.

+ Cereals

Moresc Gran Gallines

Molt importants tant per a la posta com per a cobrir diferents necessitats dels animals.

De cereals per a gallines n’hi ha de molts tipus, i cada client té preferències per uns o d’altres. Depenent de la situació en la qual visquin les gallines us recomanarem una opció o una altra.

En qualsevol cas, ajudarà en la producció d’ous i alhora millora la vida de la nostra gallina.

+ «Conxilla» o Calci per millorar la duresa de l’ou

Aquest consumible acostuma a utilitzar-se per mantenir la duresa i resistència dels ous. És un menjar que es pot barrejar junt amb altres aliments per facilitar-ne la ingesta.

Amb «conxilla» o altres aliments de calci aconseguirem millorar la qualitat dels ous produïts.

Pinsos per gallines

Camperpuesta

Podem trobar gran varietat de pinsos al mercat.

A les nostres botigues, sense anar més lluny, en trobaràs diferents opcions. El que ens agrada aconsellar és que es busqui un pinso que no sigui industrial. D’aquesta manera aconseguirem obtenir uns ous diferents, més saborosos i de qualitat superior a la majoria dels que podem trobar a les grans superfícies.

Un exemple en pot ser el pinso Camperpuesta en farina per a gallines. Un pinso amb una relació qualitat-preu excepcional que encantarà a les aus i ens proporcionarà uns ous excepcionals.

Aquest article té com a objectiu oferir-vos les eines necessàries per a proporcionar una vida de qualitat a les teves gallines i, alhora, obtenir uns ous excel·lents!

# Com podem obtenir ous de qualitat excel·lent

Ou de qualitat de gallines ponedores

Aspectes principals a tenir en compte per tal de criar les gallines en grans condicions i com a conseqüència obtenir uns ous de qualitat superior.

+ Alimentació

Com ja hem indicat, l’alimentació és un dels aspectes principals que cal cuidar. No administrar alimentació industrial ha de ser un dels principis. Buscar aliments de qualitat i conèixer la seva naturalesa també ens permetrà saber com alimentem a les gallines.

Busca alimentació de qualitat per a les aus per tal d’obtenir uns ous diferents dels de les grans cadenes.

+ Passejades

passejada gallina

Com podem imaginar, l’estança de la gallina ponedora ha d’ajudar a l’animal a tenir una vida de qualitat. A més, disposar de passejades per l’exterior també permetrà que s’alimenti picotejant per terra i aconseguirà satisfer necessitats d’aquest tipus d’aus.

Proporcionar espai suficient per moure’s còmodament i disposar de passejades ajudarà a la gallina i ens proporcionarà ous millors.

+ Protegides i no estressades

A més, i com és d’imaginar, unes bones instal·lacions ajudaran a l’animal. La salut i l’estrès de les gallines poden portar-les a produir ous millors o pitjors.

Per això hem d’oferir un espai en el qual se sentin protegides, en el que no els afectin els fenòmens atmosfèrics i on el seu estrès sigui el mínim o inexistent.

Amb aquestes pautes aconseguireu obtenir uns ous de millor qualitat de les vostres gallines. Tenir gallines a casa és fàcil i aconsellable. Segueix aquestes premisses i ho entendràs.

1 comentario
  1. concepcio Dice:

    No se pas perque a les meves gallines no els hi agrada el blat de moru el soc comprat a diferents lloc , en gra i tabé molt. S’el mengen quan no tne res mes i de molt mala gana

    Responder

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *