Rascadors per Gats

Rascadors per Gats – Quan, Com i On?

Moltes vegades hem sentit a parlar sobre la importància dels rascadors per gats. En aquest article volem aprofundir una mica més al tema per tal de poder ajudar als nostres lectors.

Les preguntes principals acaben sent 3 i les pretenem respondre en les pròximes línies.


PREGUNTES SOBRE EL RASCADOR PEL TEU GAT

– Quan, Com i On? –


Doncs comencem pas a pas per a poder entendre totes les necessitats dels felins i poder seleccionar la millor opció possible en cada cas.

# Quan s’ha de començar a utilitzar un rascador per gats?

El moment en el qual s’ha de començar a fer servir un rascador és JA. Si, sona una mica estrany aquesta resposta però la informació que podràs trobar a continuació serà molt fàcil d’entendre.

Per naturalesa els gats tenen la necessitat de rascar i a tenir les ungles afilades i en bones condicions. En estat salvatge els nostres felins no tenen problemes per esgarrapar en qualsevol lloc. Quan aquest gat és de casa, segueix tenint les mateixes necessitats. Els gats han estat domesticats però les seves necessitats salvatges segueixen sent les mateixes des que neixen fins que moren. Per tant, un gat de casa també buscarà espais o objectes que puguin saciar la seva necessitat d’esmolar-se les ungles i esgarrapar.

Els rascadors estan fets amb materials especials que volem saciar les necessitats naturals dels nostres felins. Si no disposen de rascador, buscaran qualsevol altre espai o objecte al qual esgarrapar. En són exemple habituals els mobles, els sofàs, les cadires, els matalassos,… I realment no ens podem enfadar ni pensar que el nostre gat s’està comportant malament, sinó que està buscant satisfer les seves necessitats per naturalesa.

Per altra banda, i seguint amb les seves necessitats, els gats són animals de presa. És a dir que poden ser caçats. Per aquest motiu buscarà sempre espais elevats des dels quals poder observar.

Proporcionar un rascador gran al teu gat el pot ajudar a sentir-se bé, tranquil i segur.

# Com ha de ser el rascador pel teu gat?

Rascador per a Gats

S’han de tenir en compte alguns aspectes al moment de triar un rascador. Com ha de ser el rascador pel teu gat o pels teus gats és una pregunta que t’has de fer. No recomanem adquirir un rascador qualsevol.

Per tant, s’han d’observar diferents situacions i tenir en compte totes les característiques que indicarem a continuació abans de comprar un rascador per gats:

+ Quants gats l’utilitzaran.

Responent a aquesta pregunta podrem determinar la mida del rascador. Les dimensions són molt importants. Hem de saber també les possibles ubicacions amb la intenció de determinar si quedarà petit, gran,…

Els gats han de disposar tots d’un espai per poder rascar. Si tenim dos gats, podem comprar diversos rascadors o comprar-ne un de més gran per tal que ambdós els puguin fer servir de manera simultània.

+ El teu gat ja està rascant els mobles de casa?

Si el fet de buscar un rascador ve determinat per l’actitud del teu gat rascant objectes de casa, el rascador recomanem que sigui de més qualitat. Hem de canviar l’hàbit o la rutina del teu gat i per a aconseguir-ho no es pot fer amb un objecte qualsevol. Hem de buscar un rascador que pugui ser col·locat al costat del lloc que actualment es dedica a rascar.  Aquest rascador ha de ser cridaner, ha d’agradar al gat i resultar-l’hi agradable.

Podem afegir catnip o premiar quan el gat utilitzi el rascador. La necessitat natural de rascar dels gats es pot activar o posar en escena en qualsevol moment. Per això recomanem disposar d’un rascador des d’aquest precís moment.

+ Vull que només pugui rascar o també jugar?

Com ja haureu vist si sou amants dels gats, de rascador n’hi ha de molts tipus, dimensions, característiques… per aquest motiu hem de saber el tipus de producte o article que estem buscant. Volem que sigui petit, mitjà, gran,… amb espais per rascar o espais per rascar i jugar?

Aquestes són preguntes que podem portar respostes de casa. D’aquesta manera podrem anar eliminant opcions per a aconseguir el producte ideal pels teus estimats gats.

+ Té llitet per descansar?

Rascador amb Llit per a Gats

Si el teu gat no disposa de llit per descansar, podem buscar un rascador amb espais pel descans. Des de cunes, fins a coves,.. o altres espais per dormir. Com diem de rascador n’hi ha de tot tipus i estarà a les teves mans fer la selecció per tal de trobar l’ideal pel teu gat.

Aquestes només són algunes de les preguntes que ens ajudaran a determinar com ha de ser el rascador per cada gat en qüestió.

Com pots imaginar, a Prozovalls t’ajudarem en tot el que estigui a les nostres mans!

 

# On s’ha de col·locar el rascador?

Ubicació del Rascador pel GatUna ubicació no es pot determinar de qualsevol manera. Una bona opció és saber on l’hi agrada estar al teu gat. O quins mobles o objectes de casa ja està rascant.

El nostre gat ens pot ajudar a determinar la ubicació d’aquest rascador. La compra del producte és tant important com la selecció òptima de l’espai d’utilització. Busca espais adequats per a la teva mascota o espais en els quals el teu gat ja està rascant a altres objectes no orientats a aquest fi.

+ Altres informacions sobre rascadors

Un rascador també pot ser un espai d’oci pels nostres felins. Com sabem, els gats són animals que “van bastant a la seva” però que també els encanta jugar. Per aquest motiu hi ha molts rascadors que, a més dels espais habituals per rascar, també disposen d’espais pel joc. Cordes, molles, ratolins, pilotes,… i molts altres accessoris es poden veure en molts dels rascadors per gats que trobaràs a Prozovalls.

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *