gos amb diarrea

Gos amb Diarrea – Possibles Causes

Tens un gos amb diarrea?T’has preguntat el perquè?

A Prozovalls volem informar de les principals causes que poden provocar-la. La nostra intenció no és donar un diagnòstic del cas del teu gos sinó que volem informar de què pot estar causant aquest problema.

Aquest article no pretén substituir una visita al veterinari sinó que tot el contrari, sempre recomanem visitar al teu veterinari de confiança i no diagnosticar un mateix al seu animal. Com ja sabeu, nosaltres disposem d’un centre veterinari a Valls. T’hi esperem en cas de tenir qualsevol dubte, consulta o problema.

En cas que un gos tingui diarrea durant més de dos dies, recomanem anar sens falta a visitar un professional.

# Gos amb Diarrea – Causes habituals

Com ja hem dit, aquesta petita llista pretén buscar una possible explicació al problema de la teva mascota, però en cap cas és un diagnòstic.

+ Menjar en excés

gos amb sobrepes i diarrea

Un excés d’alimentació pot provocar un problema intestinal al nostre gos i, per exemple, pot provocar diarrees.

Molts gossos menjarien quasi, com vulgarment es diu, fins a petar. És per això que una mesura que podem començar a aplicar és administrar les dosis recomanades pel fabricant.

Sobretot amb els pinsos de qualitat, un excés de proteïnes pot ser causant de diarrea canina. Per aquest motiu alimentar adequadament al nostre gos pot beneficiar-lo amb molts aspectes:

* Evitar o prevenir que el teu gos pateixi diarrea.

* Prevenir el sobrepès.

* Un gos amb excés de kilograms té les articulacions més castigades, per tant ajudarem a la seva estructura articular.

* Prevenir torsions estomacals.

* Molts altres.


+ Gos amb Diarrea – Està desparasitat?

Els paràsits intestinals són una de les causes més habituals que provoquen diarrea als gossos.

És necessari desparasitar als nostres animals i fer-ho de manera adequada i constant. Per això el teu veterinari de confiança t’assessorarà i et proporcionarà els productes correctes.

A la nostra web podreu trobar més informació sobre els paràsits intestinals en gossos i gats, que són alguns dels que poden afectar a la nostra mascota.

Tal com podeu llegir, són moltíssims els factors o els possibles causants de la problemàtica tractada en aquest article.


+ Haver menjat alguna cosa que l’hi hagi fet mal

causes d'un gos amb diarrea

A vegades, i com molts ja sabeu, els nostres gossos s’empassen algun tipus d’objecte inapropiat pel seu organisme. Alhora, hi ha molts gossos que consumeixen tot el que es van trobant pel terra del carrer o de casa.

En moltes ocasions, aquest tipus d’actes poden produir que el teu animal pateixi diarrea. En aquests casos el problema no acostuma a tenir una duració molt llarga. Per aquest motiu, si no l’hi passa abans de dos dies, recomanem visitar a un professional per tal que faci una exploració a l’animal.


+ Virus gastrointestinals

De la mateixa manera que passa amb les persones, els animals també poden patir virus intestinals. Per tant, un gos amb diarrea pot estar afectat per aquest tipus de virus. Aquest és un problema que cal ser detectat per part d’un/a veterinari/a. D’aquesta manera aconseguirem proporcionar els productes o medicaments (en algunes ocasions) adequats per tal de curar a l’animal.

Com ja hem dit en vàries ocasions, no hem de deixar passar molts dies. Hem de ser capaços de llegir o veure les necessitats dels nostres gossos.

Un gos amb diarrea pot estar totalment sa i ser una cosa puntual o pot tenir un problema que cal tractar.


+ Altres problemes

Aquesta llista pot ser extremadament llarga. Nosaltres volem donar a conèixer algunes possibilitats més, altres motius pels quals el teu gos pot tenir diarrea.

* Intoleràncies alimentàries

Alguns gossos no toleren o, fins i tot, tenen al·lèrgies alimentàries. Per aquest motiu un gos amb diarrea pot tenir un problema amb certs ingredients o amb certes matèries primeres presents en l’aliment que consumeix.

Algunes de les intoleràncies habituals en gossos poden ser el pollastre, alguns cereals,… Per aquest motiu s’estan creant pinsos grain free (sense cereals) i elaborats amb carns diferents del pollastre.

Aquest tipus de problemàtica no és tant habitual com s’acostuma a pensar. Cal realitzar un examen intens de l’animal per tal de poder-ho detectar.

* Enteritis

L’enteritis en gossos és una inflamació dels intestins. Habitualment hi ha algunes races que poden ser més propenses a patir aquest tipus de problemàtica.

En qualsevol cas, hi ha certs virus que poden provocar-ho i per tant qualsevol gos s’hi pot veure afectat.

Un gos amb diarrea pot ser que estigui afectat per enteritis, és a dir per una inflamació intestinal.

* Malalties greus (com per exemple la parvo)

Hi ha un gran volum de malalties que també poden afectar a la qualitat de les defecacions de la teva mascota, fent que aquestes siguin extremadament toves o líquides.

* Ingesta d’algun tòxic

Una intoxicació també pot provocar la problemàtica que hem estat tractant durant tot aquest article. La ingesta de qualsevol tòxic pot provocar problemes intestinals a la teva mascota.

Vigila amb el que ingereix el teu gos per tal de prevenir que una intoxicació afecti al seu organisme.

* Algun material clavat a l’intestí o l’estómac

Com ja hem dit, molts gossos consumeixen el que es van trobant al seu pas. A vegades aquests productes no són aliments. En altres ocasions ingereixen matèria inorgànica junt amb altres consumibles amb els quals en troben.

Si aquests materials es claven a l’intestí o l’estómac del teu gos l’hi pot provocar problemes. Un dels problemes pot ser que el teu gos pateixi diarrea.


Amb aquest article només volem oferir una mica d’informació sobre les possibles causes de tenir un gos amb diarrea. Com ja hem dit, sempre recomanem visitar a un professional veterinari per tal que pugui oferir un diagnòstic de què l’hi està passant a la teva mascota.

L’article escrit anteriorment no pretén ser un diagnòstic pel problema de diarrea que pateix el teu gos.

 

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *