picades de puces

Picades de Puces – Com poden afectar als nostres gossos?

Les picades de puces poden ser una simple molèstia pels nostres gossos o pot derivar en problemes de salut greus.

De la mateixa manera que ho hem fet amb la picada de paparres en gossos, volem donar a conèixer les possibles conseqüències que poden tenir les picades de puces als nostres animals.

# Picades de puces a gossos – Quines afectacions i conseqüències poden tenir?

Picades de puces en gossos

 • Una de les afectacions que poden tenir són les greus molèsties que provoquen aquestes picades. Les puces són uns paràsits que, com a tal, s’alimenten a base de la sang dels nostres gossos. Habitualment aquestes parasitacions o infestacions impliquen una gran quantitat de puces picant pel cos del nostre gos.
  Com podem imaginar, aquestes picades de puces resulten molt molestes i estressants per a la nostra mascota.
 • Una altra de les conseqüències són les possibles lesions a la pell. Aquestes poden desenvolupar inflamacions a la pell de la mascota.
 • També és possible que apareguin intoleràncies o al·lèrgies a les picades de puces. Això pot arribar a provocar clapes al pelatge i irritacions greus a la pell de la nostra estimada mascota. Normalment, el que genera aquest tipus de problemàtica és la saliva de la puça. Els gossos es rasquen contínuament i amb gran força, el que pot provocar caiguda de pelatge. Per altra banda també es llepen sense parar o es mosseguen la zona afectada. És per aquest motiu que provoquen dermatitis o caiguda del pelatge.
 • Les puces, quan piquen, també poden transmetre diferents malalties. Aquestes malalties poden afectar a gossos, gats,… però també a les persones. Alguns exemples en poden ser la tènia, l’anèmia infecciosa felina, la malaltia de l’esgarrapada del gat,…
 • Quan hi ha una gran quantitat de picades de puces, és a dir una gran infestació, els gossos afectats poden patir anèmia.
 • A més dels problemes derivats de les picades de puces, quan un animal és portador pot infestar altres èssers vius però també a habitacles. Hem de vigilar les infestacions ambientals. Hem de tindre en compte que els ous de les puces poden esperar bastant de temps abans de fer eclosió. És per això que un cop dins de casa, aquests ous esperaran a que hi hagi éssers vius per a fer eclosió. Aquest període pot ser curt o extremadament llarg. Per tant s’ha d’evitar que les puces i els ous entrin a dins a casa, ja que sinó caldrà tractar a l’animal i el nostre hàbitat.

# Com podem evitar les picades de puces a les nostres mascotes?

A Prozovalls sempre recomanem prevenir, és millor evitar que l’animal no sigui infestat abans que calgui realitzar la desparasitació o desinfestació.

* Utilització d’antiparasitaris per gossos

Antiparasitaris per gossos

Hi ha diferents productes orientats a prevenir i/o eliminar els insectes o paràsits del cos dels nostres animals.

A continuació posarem alguns exemples que ens poden ajudar en aquesta tasca:

 • Pipetes per gossos: un líquid amb insecticida, i format de pipeta, utilitzat per prevenir i/o eliminar els paràsits del cos dels nostres animals. Molt utilitzat sobretot per combatre puces i paparres.
 • Collars antiparasitaris: com el seu nom indica, uns collars amb insecticida químic o natural pensat per prevenir, entre d’altres, la picada del mosquit tigre, puces,…
 • Esprais antiparasitaris: amb aquest producte podem ruixar a l’hàbitat en el qual viu el gos. També n’hi han pensats per a ruixar per sobre l’animal. Cal llegir adequadament la informació d’utilització.

* Desinfestacions dels hàbitats, tant d’animals com d’humans

Cal eliminar les puces de les casetes de gos, de les habitacions i en general de les cases. Les puces són paràsits que es reprodueixen fàcilment, sobretot quan hi ha éssers vius amb els quals alimentar-se a base de la seva sang.

Per aquest motiu cal utilitzar els productes necessaris en tot moment per tal d’eliminar els paràsits externs de casa nostra.

Aquestes són algunes de les conseqüències que poden provocar les picades de puces. Alhora, volem oferir possibles eines per a eliminar els paràsits del cos de l’animal i també de casa nostra.

 

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *