Pinso per Cadells - Comprar

Pinso per Cadells – Com seleccionar-l’ho?

Comprar pinso per Cadells – Com triar una bona opció?

# Conèixer les necessitats del teu cadell

Abans de començar a buscar un pinso per cadells cal saber els possibles requeriments de l’animal. És per aquest motiu que cal tenir certs coneixements d’aquest. Una manera d’aconseguir saber quin tipus d’alimentació necessita és fent-nos les següents preguntes.

* Pes d’adult

pes del gos

És important saber el pes previst d’adult. Qualsevol veterinari o persona amant dels gossos pot saber si el gos serà petit, mitja o gran. És important conèixer aquest aspecte per tal de poder adaptar el millor possible la seva alimentació.

Cada gos és un món. Una primer manera de seleccionar l’alimentació pot ser coneixent la seva mida. Gossos petits, mitjans o grans. Aquesta és una primera característica que hem de conèixer.

La majoria de pinsos que separen els seus aliments de cadells en mides de gos ho fan amb les següents franges:

  • Gossos de races petites -> menys de 10Kg.
  • Gossos de races mitjanes -> d’entre 10 i 25Kg.
  • Gossos de races grans -> més de 25Kg.
  • Algunes marques també treballen amb gossos de races gegants que normalment són els que pesen més de 45 o 50Kg.

Hi ha marques que separen els seus aliments per mida del gos (pes d’adult) i n’hi ha d’altres que disposen de productes genèrics (aptes per tot tipus de mida d’animal). Sobretot en els gossos de races gegant o molt grans, recomanem administrar pinsos pensats per les seves dimensions.

* Tenir en compte l’edat i fins quan creix

aliment per cadells

Un cop tenim clara la mida de l’animal és important saber fins a quina edat els hi hem d’administrar. No tant per seleccionar el pinso per cadell que hem de comprar sinó que per la seva salut.

Els gossos petits acostumen a créixer fins a aproximadament els 12 mesos. Els gossos de races mitjanes fins als 12-15 mesos i els de races grans dels 15 als 18 mesos. Els de races gegants arriben a créixer fins als 24 mesos. Aquesta és una aproximació. Sempre és important tractar cada cas de manera més concreta però és una recomanació genèrica.

* Problemes habituals (en algunes races sobretot)

Hi ha certes races que tendeixen a tenir uns problemes determinats. Conèixer la raça (en cas que el teu cadell ho sigui) resulta molt important per prevenir certs problemes.

Per exemple podem parlar dels gossos Bulldog Francès. Uns animals que acostumen a tenir problemes a la pell. Una bona opció per aquests tipus de cadells seria utilitzar pinsos carregats amb àcids grassos Omega3 i Omega6. Seria una bona manera de prevenir possibles problemàtiques. Aquest només n’és un exemple.

Una part important de la nostra feina consisteix a ajudar als nostres clients a prevenir problemes. Aquest és un clar exemple del fet que el nostre dia a dia pot beneficiar als clients. L’experiència adquirida ens pot ajudar a determinar un pinso que podria ser l’adequat per a la teva mascota.

Hi ha pinsos orientats a trastorns alimentaris, pinsos per a gossos amb problemes de pelatge, per a cadells amb problemes dèrmics,… i molts d’altres. Seleccionar entre tota aquesta àmplia varietat s’aconsegueix després de fer-nos diferents qüestions sobre el cadell.

* Saber com administrar el pinso especial per cadells

dosificació pinso per cadells

Els pinsos estan formulats per a ser administrats en les dosis recomanades en cada sac. Els pinsos de qualitat poden arribar a ser contraproduents administrats en dosis excessivament superiors a les marcades pel fabricant.

Aquesta recomanació, de la mateixa manera que una de les anteriors, està més pensada per a la salut de la mascota i no tant per a la selecció de l’aliment. En qualsevol cas considerem que és important de destacar per tal de prevenir problemes.

* És golafre? Mida de la croqueta

Croqueta de pinso per cadells

Com ja hem indicat, de pinso per cadells n’hi ha de genèrics (igual per totes les races) o específics per a cada mida de cadell. Hi ha pinsos small, medium, large o giant o pinsos que no diferència entre la mida o el pes del cadell.

Una de les principals diferències entre aliments de cadells dividits per mida és la dimensió de la croqueta o el gra de pinso.

Recomanem, sobretot, en els gossos de races molt grans o gegants l’administració d’un pinso específic per a ells. Ho fem, entre d’altres, per la mida de la croqueta. En moltes ocasions, si la mida és excessivament petita empassen el pinso sense mastegar. Això el podria perjudicar.

De la mateixa manera passa amb alguns gossos de races petites que són molt golafres, que en aquests casos recomanem pinsos genèrics o de races mitjanes o grans, ja que la mida de la croqueta és més gran i els acostuma a obligar a mastegar abans d’empassar.

Per tant, conèixer com és el gos ens ajudarà a determinar la mida de la croqueta a seleccionar. En algunes ocasions el tema de la croqueta no és rellevant, ja que és un gos que menja adequadament amb qualsevol mida o diàmetre de gra de pinso.

# Buscar aliment específic per cadells

Com ja sabeu, els cadells tenen unes necessitats molt concretes. Durant aquesta etapa de la vida han de créixer i desenvolupar-se. Per aquest motiu requereixen certs nutrients específics per a fer-ho.

Ens agrada destacar la importància de buscar un pinso de cadells mentre el teu gos està creixent. A vegades, per desconeixement, s’administra un pinso qualsevol i aquesta no és la millor opció.

Els pinsos de cadells tenen certs nutrients específics, o nivells d’uns i altres nutrients superiors o inferiors,… El que cal saber és que aquest tipus de dieta és específica per a ells i que per tant és l’alimentació que requereixen.

Administra un pinso específic de cadells sempre que el gos es trobi en fase de creixement i desenvolupament.

# Buscar qualitat com a premissa principal

L’alimentació de les nostres mascotes sempre ha de ser de la màxima qualitat possible dins de la màxima relació qualitat-preu. Algunes de les següents indicacions ens poden ajudar a buscar un pinso per cadells òptim pel nostre cas.

* Aliment etiquetat dins la gama “Premium”

Les games altes o Premium són pinsos que habitualment són més cars que la resta però alhora també disposen d’una qualitat superior. Hem de buscar pinsos de qualitat. Els cadells requereixen una alimentació de la màxima qualitat possible. Sempre és millor gastar-se una mica més per tal d’alimentar correctament a l’animal durant el seu desenvolupament.

Com ja diem, és imprescindible que el cadell s’alimenti amb ingredients i nutrients de qualitat. D’aquesta manera ens garanteixen un perfecte desenvolupament cerebral, articulars, dels ossos,… i un creixement com el que necessita.

* Altes dosis ingredients animals

Com sempre ressaltem, els gossos han estat ensinistrats i domesticats amb el pas dels anys. En qualsevol cas, els seus òrgans i el seu interior segueix sent pràcticament igual al dels llops. Els nostres cadells necessiten una alimentació basada amb la carn, una dieta per carnívors.

Per això hem de buscar pinso per cadells amb altes dosis d’ingredients de procedència animal. Si pot ser, aquests ingredients han d’estar el més amunt possible dins la llista de l’etiqueta. Hem de saber que l’etiquetatge dels pinsos és en ordre descendent. Per tant, els ingredients estan ordenats de més a menys quantitat d’ingredients que inclouen. Buscar pinsos amb ingredients de procedència animal al principi ha de ser un dels nostres objectius.

De la mateixa manera que hi ha ingredients que surten frescos i/o deshidratats. Un ingredient de procedència animal i deshidratat al principi de la llista informa de la presència de grans dosis d’ingredients animals en aquell pinso.

* Relacions proteïnes i greixos adequades

Les relacions de proteïnes i greixos i les de calci i fòsfor han de ser concretes per cadells. No és el mateix un pinso per gossos adults que un per gossos en desenvolupament. En els pinsos específics per cadells aquestes quantitats varien. D’aquí la gran importància de seleccionar un pinso segons l’etapa de la vida en la qual es troba la nostra mascota.

Busca pinso per cadells pel teu animal sempre que estigui en etapa de desenvolupament per tal de cobrir totes les seves necessitats.

* Cereals sí o no?

Aquesta és una consulta molt discutida dins del sector de l’alimentació canina.

Un pinso per cadells amb cereals o sense cereals?

Aquesta pregunta té una resposta una mica complexa. En realitat hi ha certs cereals que tenen més probabilitat de generar problemes alimentaris. En algunes ocasions alguns cereals són més digestibles que els ingredients utilitzats que per substituir-los (com per exemple la patata).

Hi ha cadells que tenen més probabilitat de patir intoleràncies, en aquests casos recomanem un pinso de cadells sense cereals.

En altres ocasions seleccionar un aliment Grain Free pot ser innecessari i alhora representar un sobrecost.

Per tant, el primer que recomanem és conèixer bé al teu cadell i les seves possibles problemàtiques. Si no és intolerant a certs cereals o no tenim constància que ho pugui ser, pot ser apte per alimentar-se a base de pinso amb cereals però també podrà fer-ho amb un aliment sense cereals.

* Llista d’ingredients llarga o curta?

Hi ha molta gent que pensa que una llista llarga d’ingredients implica millor qualitat del pinso. En realitat no és necessària una llista ni llarga ni curta d’ingredients, ja que l’important són els nutrients que el gos pot rebre.

Per aquest motiu, una llista llarga d’ingredients no és sinònim de qualitat. Si bé cal destacar que una llista més extensa té més probabilitats de trobar algun tipus d’ingredient que el gos no toleri adequadament.

En aquest sentit podem parlar de manera semblant a la que ho hem fet amb els cereals.

Per a un cadell de raça que tendeix a tenir problemes alimentaris recomanaríem seleccionar un pinso amb una llista més reduïda d’ingredients, i alhora seguir les instruccions comentades anteriorment.

Per a gossos dels quals no es té constància de cap problemàtica, podem administrar pinsos amb llistes llargues o curtes, pot ser indiferent.

# Llista de diferents referències de pinso per cadells de gran qualitat

A continuació volem facilitar algunes referències de pinso per cadells de bona relació qualitat-preu. També volem facilitar algun exemple per agilitzar la selecció del pinso pel teu cadell.

  • Pinso La Trufa All Breed: un aliment apte per a tot tipus de cadells. Disposa d’una llista habitual d’ingredients i en aquest cas conté cereals. El primer ingredient és de procedència animal i a més a més es troba deshidratat.
  • Pinso Acana Puppy Large Breed per cadells de races grans: en aquest cas podem parlar d’un pinso per cadells de races grans. Els primers ingredients són carns tant deshidratades com fresques. No utilitza cereals. Un pinso que pot ser apte per a gossos que tendeixen a tenir problemes alimentaris relacionats amb els cereals. De la mateixa manera que s’hi pot alimentar qualsevol altre cadell de raça gran.
  • Pinso Natura Diet Starter: d’aquest cas no n’hem parlat. És un exemple de pinso iniciador. Dingo Natura, dins la seva gama de Natura Diet, ha elaborat un pinso específic per a gossos des que deixen la llet materna fins que passen a consumir el pinso de cadell.
  • Pinso Retorn Puppy amb salmó: aquest és un clar exemple de gossos amb intoleràncies alimentàries o problemes a la pell. Conté ingredients pensats per a prevenir aquestes problemàtiques i alhora cuidar dels problemes ja existents a la pell dels cadells. A més, utilitza proteïna hidrolitzada per tal de prevenir problemes relacionats amb l’alimentació.
  • Pinso Arion Original Puppy Medium amb salmó: un clar exemple de pinso per a gossos de races mitjanes a base de salmó. Ideal per a gossos amb certs problemes dèrmics que, per exemple, no provenen de l’alimentació. Un pinso amb àcids grassos omega que ajuden a cuidar del pèl i la pell de la mascota.

Aquests només són alguns dels molts exemples de pinso per cadells que trobaràs a la nostra botiga online i a les nostres botigues físiques.

 

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *