Viatjar amb Gossos - Consells i Recomanacions

Viatjar amb gossos – Consells i Recomanacions

En aquestes èpoques de l’any és molt habitual anar de viatge o fer una petita escapada. En la majoria dels casos ens encanta compartir aquests moments amb les nostres mascotes i, en aquest cas, volem parlar de viatjar amb gossos.

La seguretat dels gossos durant els viatges ha de ser la nostra preferència. En aquest post volem donar unes pautes o consells de com fer-ho amb més seguretat.

# Com hem de transportar als nostres gossos amb cotxe?

Uns dels transports més utilitzats i més comuns són els cotxes. És molt habitual fer uns quants quilòmetres abans no arribem a la nostra destinació. Pot ser per fer una simple passejada per la muntanya, per la costa, pel centre,… o per passar uns dies fora.

En qualsevol dels casos la seguretat de l’animal ha de ser la mateixa. Hem de prendre tantes mesures de seguretat com ens siguin possibles per tal d’assegurar-nos que el nostre gos arribarà sa i estalvi al destí.

* Transportins per gossos

Aquest és un sistema molt utilitzat i a la vegada un dels més segurs del mercat, per no dir el que més. Els transportins per gossos són una eina molt eficient i eficaç a l’hora de transportar als gossos al cotxe o amb altres mitjans.

De transportins n’hi ha de tota mena, de tots els gustos i de totes les mesures.

N’hi ha de més resistents, de més econòmics, amb porta frontal, porta lateral,….

Sempre és important tenir en compte on ubicarem el producte (si al maleter o als seients del darrere del conductor i copilot), també el tipus d’obertura que necessitem, les dimensions del producte,…

Ens hem de fixar en les dimensions del gos i sempre recomanem que l’animal pugui aixecar-se en el seu interior. Alhora, si es pot girar, augmentarà el seu benestar i confort.

Transportins de gossos comuns

Transportins per viatjar amb gossos

Aquest transportins poden ser utilitzats tant a maleters com en la part dels seients del darrere del conductor o copilot. És més recomanable la seva ubicació als seients o al terra d’aquests. Això es deu al fet que la seva porta està col·locada en un dels extrems. L’animal podrà disposar de poques vistes però més comoditat per entrar i sortir de l’habitacle.

Hem de buscar sistemes resistents i alhora lligar el transportí amb el cinturó en cas que vagi a sobre dels seients. Hem de buscar la màxima estabilitat i reduir la mobilitat del producte.

Els gossos de l’interior no es podran defensar de frenades brusques ni altres moviments del cotxe, per això cal prevenir aquests problemes i deixar el transportí de gossos a un lloc segur per l’animal.

Transportins de gossos per maleter

Transportins de maleter per viatjar amb gossos

Aquests altres transportins per gossos disposen de porta frontal que ens faciliten molt la inserció i la sortida de l’animal del seu interior.

Aquests productes, a la vegada, disposen de molta comoditat per a la mascota. També la seva forma i usabilitat està pensada per a ser utilitzats sobretot en maleters.

Amb preus de tot tipus, sempre recomanem comprar un transportí de qualitat per tal d’oferir la màxima seguretat al nostre gos, gat o la mascota que l’utilitzi.

* Barrera separadora pel cotxe

Aquest és un sistema molt utilitzat però que a la vegada no disposa de tanta seguretat per a l’animal. Hi ha diferents opcions dins d’aquesta categoria però nosaltres treballem amb el separador Walky Barrier.

Walky Barrier és una barrera pràcticament universal. S’adapta a diferents dimensiones de cotxe, tant d’alçada com d’amplada. Té uns requisits mínims i uns màxims però la seva varietat i adaptabilitat és increïble.

Amb aquest sistema aconseguirem evitar que l’animal surti del maleter a l’hora que disposarà de gran mobilitat. És important mencionar que aquest sistema no subjecta a l’animal, sinó que actua com a separador entre el maleter i la resta del cotxe.

Les barreres separadores pel cotxe són una gran opció per a viatjar amb gossos.

* Adaptador del cinturó

Un sistema cada cop més extens. Com ja se sap, hi ha molts gossos que estan acostumats a viatjar als seients del darrere del cotxe. D’altres es posen molt nerviosos dins del transportí, o també quan estan al maleter.

Per tots aquests casos aconsellem la utilització d’adaptadors del cinturó de seguretat. Alhora hem de recomanar fer servir arnesos per subjectar a l’animal a l’adaptador. És important ressaltar que, si s’utilitza amb un collar, el gos pot patir greus problemes de salut en casos de fortes frenades.

Amb aquest sistema aconseguim que l’animal estigui segur i no pugui accedir al pilot ni copilot.

* Evitar l’accés de l’animal al conductor o acompanyant

Cal saber que les mascotes no han de tenir accés a la zona del conductor, és a dir que no han d’interferir en la conducció dels cotxes.

Aquest tipus d’accions es poden considerar infracció i també poden provocar accidents. Per tant, des de Prozovalls volem fer ressò d’aquest tipus de problemàtica i ressaltar que cal evitar que l’animal pugui entorpir a la persona que està al volant.

* No portar a la mascota a sobre ni tampoc deslligada

Amb tot el que hem estat comentant i explicant queda molt clar les millors pràctiques a realitzar per a viatjar amb gossos al cotxe.

Cal evitar que l’animal estigui a sobre del copilot o que vagi deslligat. Tot aquest tipus de pràctiques poden resultar un problema i fins i tot provocar un accident.

Si l’animal no està lligat, una simple frenada el pot fer sortir disparat contra qualsevol part de l’interior del cotxe. Aquest tipus de cops poden ser molt greus per a la mascota i depenent de la intensitat l’hi pot arribar a provocar la mort.

És per això que cal ser molt conscient de què hem de fer per viatjar amb gossos al cotxe.

Per viatjar adequadament amb un gos al cotxe: cal lligar-lo adequadament, posar-lo en un transportí o utilitzar barreres separadores.

Aquest tipus de pràctica pot salvar-l’hi la vida i evitar, fins i tot, accidents.

 

A la vegada d’intentar seguir aquests consells, també recomanem donar un cop d’ull al post en el qual parlem de com cuidar als gossos a l’estiu. Amb tota aquesta informació esperem poder ajudar-vos a gestionar totes aquestes situacions.

# Recomanacions per viatjar amb gossos a l’avió

De la mateixa manera que ens agrada ajudar-vos a viatjar amb gossos en cotxe de manera adequada, també volem fer cinc cèntims del que cal tenir en compte (mínim) per viatjar amb gossos a l’avió.

* IATA

La IATA és l’Associació Internacional de Transport Aeri. Aquesta ofereix homologacions als transportins per gossos i per tant cal tenir-ho en compte. Hem de buscar que els transportins estiguin homologats per la IATA per tal d’assegurar-nos que les diferents aerolínies els puguin acceptar.

En qualsevol cas, aquest simple fet no és sinònim del fet que el transportí sigui acceptat per totes les empreses. És a dir, que un cop aquesta homologació està confirmada, cada empresa disposa d’una normativa interna (de dimensions, benestar,…) per tal d’acceptar o denegar l’ús de certs transportins.

* Parlar amb l’aerolínia

Tenint en compte les limitacions que poden posar les empreses de transport aeri, cal parlar amb l’aerolínia amb la qual hem de viatjar per tal d’informar-nos sobre els requisits en cada cas.

Si hem de fer servir diferents avions o empreses, cal contactar amb tots i garantir que el producte que hem de comprar serà vàlid en tots els casos. A més, hi ha altres aspectes que cal tenir en compte i per tant que ens hauran de notificar.

A Prozovalls sempre recomanem contactar amb les marques que ens han de portar als nostres destins abans de realitzar la compra d’un transportí per gossos.

* Vacunació al dia segons el país de destí

De la mateixa manera, cal parlar amb els diferents països als quals hem d’anar per tal de conèixer quines vacunes ha de portar la mascota. Són coses que semblen senzilles però cada país té unes normes diferents i per tant hem de conèixer tot el que ens exigeixen com a propietaris de gossos.

Els nostres animals han d’estar al dia de les vacunes i potser en cal afegir alguna d’extra.

 

Amb aquestes petites recomanacions reduirem les possibilitats de tenir sorpreses desagradables. En qualsevol cas, sempre recomanem prendre totes les mesures necessàries per a evitar aquestes problemàtiques.

Per tant, aquestes indicacions són simples i recomanem llegir, trucar i parlar amb qui faci falta per tal d’evitar que la nostra mascota no pugui entrar al país de destí.

Si creus que aquest post pot resultar útil a més persones pots compartir-l’ho amb els teus. També ens agradarà conèixer el què en penses o qualsevol informació extra que puguem afegir.

0 Respostes

Deixi una resposta

Voleu unir-vos a la discussió?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *